Sana sota tulee alun perin germaanisesta juuresta werso, joka tarkoittaa ”hämmentää tai hämmentää”. Sodankäynnin määritelmiä.

Mikä on sodan sanan merkitys?

sota | American Dictionary
kahden tai useamman maan tai ryhmän välinen aseellinen taistelu tai erityinen esimerkki tällaisesta taistelusta: [ C ] Voiko jokin maa käydä kahta sotaa yhtä aikaa?

Mitä tarkoittaa juurikello?

sota
-bell-, root. -bell- tulee latinan kielestä, jossa sillä on merkitys ”sota”. ”Sota”. Tämä merkitys esiintyy sellaisissa sanoissa kuin: antebellum, bellicose, belligerence, belligerent.

Mitkä ovat sodan sanat?

synonyymeja sanalle sota

 • taistelu.
 • verenvuodatus.
 • taistelu.
 • konflikti.
 • taistelu.
 • >

 • vihamielisyys.
 • kiista.
 • lakko.

Mikä latinankielinen sana tarkoittaa sotaa?

bellum
Sana ”belligerent” tulee sanan ”bellum” kantasanasta, joka on latinankielinen sota-sana. Tämä sana esiintyy muissa englanninkielisissä sanoissa, kuten ”antebellum” (ennen sisällissotaa) ja ”bellicose” (vihamielinen ja taistelua haluava).

Millainen sana on sota?Sota voi olla verbi tai substantiivi.

Tarkoittaako kantasana Bell sotaa?

Määritelmä ja merkitys: Bell Root Word
Älä sekoita tätä latinankielistä juurisanaa aiemmin mainittuun kelloon, sillä kello juurisana on latinankielinen sana, joka tarkoittaa ’sotaa’.Onko dict juurisana?

Nopea yhteenveto. Latinankielinen kantasana dict ja sen muunnos dic tarkoittavat molemmat ’sanoa’. ’ Joitakin yleisiä englannin sanaston sanoja, jotka tulevat tästä sanan juuresta, ovat dictionary, contradict ja dedicate.

Mikä juuri tarkoittaa rengasta?

sana circ
Etuliite circum-, joka tarkoittaa ”ympärillä”, ja latinan juurisana circ, joka tarkoittaa ”rengasta”, vaikuttavat molemmat englanninkielisten sanojen muodostamiseen.

Mikä on pienen sodan nimi?

rajoitettu sota
sota, jossa on vähän tavoitteita. paikallinen sota. pieni sota.

Mikä on sana ennen sotaa?Antebellumin alkuperä
Ensimmäisen kerran kirjattu 1860-65, antebellum tulee latinankielestä ante bellum ”ennen sotaa”.

Mitkä ovat 4 sotatyyppiä?

Sodankäynnin tyypit

 • Epäsymmetrinen sodankäynti.
 • Expeditionary sodankäynti. Expeditionary manööversodankäynti.


Mitkä ovat 3 sodan tyyppiä?

Sodassa erotetaan kolme puhtaasti sotatyyppiä, nimittäin absoluuttinen sota, välineellinen sota ja agonistinen taistelu.

Mikä on sodan täysi muoto?Ohjelmistotekniikassa WAR-tiedosto (Web Application Resource tai Web application ARchive) on tiedosto, jota käytetään JAR-tiedostojen, JavaServer Pages -sivujen, Java Servletien, Java-luokkien, XML-tiedostojen, tag-kirjastojen, staattisten web-sivujen (HTML- ja niihin liittyvien tiedostojen) ja muiden resurssien, jotka yhdessä muodostavat web-sovelluksen, jakeluun.

Mikä on sotatekstin merkitys?

Uusi sanaehdotus. Tekstiviestien käyttäminen etäpalveluun, kuten GPS-seurantajärjestelmään, murtautumiseen. Esim. auton langattomia yhteyksiä voidaan käyttää hyväksi sotatekstiviesteiksi kutsutulla tekniikalla ajoneuvoon murtautumiseksi.

Miksi sitä kutsutaan sodaksi?

Englannin sana war juontaa juurensa 1100-luvun vanhan englannin sanoista wyrre ja werre, vanhasta ranskankielisestä werrestä (myös guerre kuten nykyranskassa), joka puolestaan juontaa juurensa frankinkielisestä *werrasta, joka viime kädessä juontaa juurensa protogermaanisesta *werzōsta ’sekoitus, sekaannus’.

Mikä oli ensimmäinen sota?

Historioitsijat uskovat, että ensimmäinen historiallisesti merkitty sota käytiin Mesopotamiassa vuonna 2700 eaa. Sumerin ja Elamin joukkojen välillä. Kishin kuningas Enembaragesi johti sumerilaiset voittoon elamilaisista tuossa sodassa.