Mathew BradyMathew Brady ja hänen työtoverinsa, erityisesti Alexander Gardner, George Barnard ja Timothy O’Sullivan, kuvasivat monia taistelukenttiä, leirejä, kaupunkeja ja ihmisiä, joita sota kosketti. 

Miten valokuvia otettiin sisällissodan aikana?

Sisällissodan aikana ambrotyyppi – kuva lasilla – tuli tintyypin – kuva rautalevyllä – rinnalle suosituksi kuvien jakeluvälineeksi. Myös carte de visite – paperille liimattu muotokuva – oli suuren yleisön suosiossa.

Miksi valokuvaajat ottivat kuvia sisällissodasta?

Kuten kuvastossa kerrotaan, valokuvaus palveli monia tarkoituksia sodan aikana. Sitä käytettiin luopumisen edistämiseen, sekä pohjoisen että etelän propagandaan, tärkeänä välineenä Lincolnin julkisen persoonan ja uran luomisessa sekä tiedustelussa ja taktisessa tarkkailussa.

Miksi sisällissodan taistelukuvia ei ole?

Koska märkälevykollodioninegatiivit vaativat 5-20 sekunnin valotuksen, sodasta ei ole olemassa toimintakuvia.

Onko sisällissodan taistelukuvia?

Lähes jokaisesta sodan aikana otetusta valokuvasta puuttuu jotakin: siinä ei ole toimintaa. Sisällissodan aikaan oli teknisesti mahdollista ottaa valokuvia, jotka jäädyttivät toiminnan. Käytännön näkökohdat tekivät taistelukuvauksen kuitenkin mahdottomaksi.

Miten valokuvia otettiin 1860-luvulla?

Varhainen amerikkalainen valokuvaus paperilla, 1850-1860-luku
Daguerrotyyppiprosessi, jossa käytettiin kiillotettua hopeoitua kuparilevyä, oli vallitseva valokuvausmuoto ensimmäisten kahdenkymmenen vuoden ajan, jolloin Yhdysvalloissa otettiin kuvia.

Otettiinko ww1-sotilaista valokuvia?Monet sotaan lähtevät sotilaat ottivat itsestään valokuvan univormussa, usein ammattilaisen ottaman studiomuodokuvan, ja monilla oli mukanaan myös valokuva läheisestään. Useimmat ihmiset olivat kuitenkin edelleen melko muodollisia ja kameratietoisia, eikä hymyileminen kameralle ollut tavallista.

Onko sota/valokuvaus epäeettistä?

Valokuvat voivat motivoida yhteiskuntaa vastustamaan karmeaa epäoikeudenmukaisuutta. Sen sijaan, että pitäisit näitä valokuvia eettisten normien rikkomisena, pidä sotavalokuvaajan työtä keinona nähdä, mitä konfliktien koettelemissa maissa tapahtuu.Miten valokuvaus vaikutti orjuuteen?

Pikkuvallan aikaiset abolitionistit olivat edelläkävijöitä valokuvauksen käytössä yhteiskunnallisten liikkeiden välineenä, ja samalla he lisäsivät solidaarisuuden ja kiireellisyyden tunnettaan, mikä pahensi orjuuden poliittista kriisiä. Abolitionistit ymmärsivät, että liikkeen rakentaminen tarkoitti itsensä näkyväksi tekemistä.

Mikä oli ensimmäinen kuvattu sota?

Ensimmäiset sotavalokuvat otettiin vuonna 1847, kun tuntematon amerikkalainen valokuvaaja valmisti viidenkymmenen daguerrotyypin sarjan, joka kuvasi kohtauksia Meksikon ja Amerikan sodasta Saltillossa, Meksikossa.

Mikä kuva pysäytti Vietnamin sodan?

Napalm Girl
Oli 8. kesäkuuta 1972, kun Nick Ut otti nyt kuuluisan ”Napalm Girl” -valokuvan. Monet uskovat sen todella muuttaneen maailmaa, sillä se antoi viattomille uhreille kasvot ja sai aikaan Vietnamin sodan lopettamisen.

Löydätkö vielä sisällissodan aikaisia esineitä?Yhdysvaltain sisällissota päättyi yli 160 vuotta sitten, mutta se ei tarkoita, etteikö tuolta ajalta olisi vielä paljon jäänteitä löydettävissä. Jos olet kiinnostunut historiallisista esineistä ja pidät metallinpaljastimen käytöstä, sisällissodan jäänteiden etsiminen on täydellinen harrastus sinulle.

Löytyykö sisällissodan jäänteitä yhä?

Suurin osa unionin kaatuneista on nyt haudattu Gettysburgin kansalliseen hautausmaahan, mutta kaikkia taisteluissa kuolleita ei ole merkitty. Historioitsijat ovat yhtä mieltä siitä, että on mahdollista – ja jopa todennäköistä – että Gettysburgissa on yhä ruumiita.

Miksi valokuvaus oli niin tärkeää Lincolnin presidenttikampanjalle?

Valokuvamuotokuvien levittäminen laajalti antoi kannattajille ja äänestäjille suuremman yhteyden tunteen ehdokkaisiin. Vakuuttava valokuva saattoi saada äänestäjissä aikaan sisäisen reaktion, jota mikään kampanjaohjelma ei pystynyt saavuttamaan. Abraham Lincoln (1809-1865) oli 1800-luvun kuvatuin amerikkalainen.

Miksi valokuvaus oli tärkeää kansalaisoikeusliikkeessä?

Loppujen lopuksi valokuvaus oli tietenkin ehdottoman tärkeää kansalaisoikeusliikkeen menestyksen kannalta. Ilman sitä ulkopuolista painostusta ei ehkä olisi koskaan voitu kohdistaa eteläisiin osavaltioihin, jotka aikoivat jatkaa mustien kansalaistensa sortamista kaikkialla läsnä olevan väkivallan uhan avulla.

Millainen vaikutus kansalaisoikeusliikkeen aikana otetuilla valokuvilla mielestäsi oli?Kuten Raiford kirjoittaa: ”Valokuvat auttoivat tarjoamaan tietynlaista turvallisuutta vangituille aktivisteille, jotka olivat piilossa ja joskus unohdettu etelän vankiloissa.” Ne osoittivat myös aktivismin tärkeän mutta vähälle huomiolle jääneen työn, ”joukkoyhteisökokoukset, ryhmärukoukset, järjestävät keskustelut, lukutaitokoulutuksen,

Mitä valokuvaus teki kansalaisoikeusliikkeen hyväksi?

Tämä valokuva otettiin Rosa Parksin toisen pidätyksen aikaan, ja sitä julkaistiin laajalti sanoma- ja aikakauslehdissä. Kansalaisoikeusjohtajat ymmärsivät nopeasti valokuvan voiman, jonka avulla he pystyivät lisäämään tietoisuutta aatteestaan ja keräämään varoja segregaatiolakien kumoamiseen.