Avainsanat

, , , , , ,

Helsinki on minulle kotikaupunki, josta en ole halunnut muuttaa pois pyynnöistä huolimatta.

Olen kunta-alan ammattilainen ja viimeksi työskennellyt Askolan kunnanjohtajajana vuodet 2016-2020, jota ennen olin samassa kunnassa teknisenä johtajana 2007-2016.

Koulutukseltani olen rakentamistalouden diplomi-insinööri, ja perehtynyt erityisesti kunnallistekniikkaan sekä julkisiin rakennuksiin ja -rakentamiseen.

Vaaliteemojani

Kaupunki-infra kuntoon

Helsinkiä on markkinoitu maailman toimivimpana kaupunkina. Kaupungin infran ylläpidossa se ei kylläkään pidä paikkaansa. Omasta lähiympäristöstänikin löytyy siitä todella surullisia esimerkkejä, kuten kotini läheisen Ylä-Malmin torin noin kahdeksan vuotta rikki ollut suihkulähde, joka kuivillaan roskia keräävänä vain rumentaa kaupunkiympäristöä se viihtyisämmäksi tekemisen sijasta.

Pitkäjännitteisyyttä kulttuuripolitiikkaan

Hankehumppa on hanurista. Helsingin kaupungin rahoittaessa vakiintuneesti toimivia kulttuuritoimijoita rahoituksen tulee olla pitkäjännitteistä tasapuolisiin kriteereihin perustuvaa.

Edellisen kappaleen kannanottoni ei ole kritiikkiä haitarimusiikille, vaikka en sitä juurikaan itse kuuntele. Kaupungin musiikkitarjonta on sinällään ollut minulle tärkeää, ja ennen koronaa olin aktiivinen konserteissa kävijä.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitus turvattava

Tällä tietoa Helsinginkin sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitukseen vaikuttava sote-uudistus on toteutumassa tulevan valtuustokauden aikana. Kaupungin on oman talousarvioinsa kautta turvattava, että kaupungin sote-palveluihin on riittävä rahoitus myös murroksen jälkeen.