Avainsanat

,

#politiikka Politiikan kuume on tällä hetkellä kuntavaalipöhinässä, mutta pian vaalien jälkilöylyjen laskeuduttua on edessä paluu politiikan arkeen. Yhtenä sen arjen mielenkiinnon kohteita on, kenestä tulee Timo Soinin vuosikymmenten jälkeen perussuomalaisten puheenjohtaja. Kaikki eivät ole nukkuneet tätä aihetta näin vaalien allakaan, vaan pelimiehet ovat laittaneet ropojaan senkin kamppailun vedonlyöntiin:

ps

Yllä oleva kuvakaappaus on Unibet-vedonlyöntifirman sivuilta tänä aamuna. Sen kertoimien perusteella Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi on noin kaksi kertaa todennäköisempää kuin Sampo Terhon. Käytännössä kyseessä ei ole peliyhtiön itsensä jollakin asiantuntija-arviolla määrittämä ennuste, vaan kun kyseinen vedontlyönti on ollut siellä jo pidempään avoimena, niin yhtiö on säätänyt kertoimia sen mukaan, miten vedonlyöjät ovat eri vaihtoehdoille panostaneet.

Timo Soini tietää ravimiehenä hyvin mitä tällainen tilanne merkitsee. Kun pelaajat raveissa pelaavat hevosen voittakertoimeksi 1,40, niin kyseessä on selvä pelikansan suosikki. Tilastollisen seurannan perusteella kertoimeen 1,40 pelattu hepo useimmiten myös on eka turpa hillotolpalla. Ei toki likikään aina, eli ei 2,75 kertoimisen kakkossuosikin voittokaan mikään Hevosurheiluun isoja otsikoita repivä jättiyllätys olisi.