Avainsanat

,

Kävin eilen RSO:n konsertissa Musiikkitalossa. Illan ohjemistossa oli mm. Olli Mustonen solistina Prokofjevin toisessa pianokonsertossa. Ostin koko konserttiin myynnissä olleista lipuista vihonviimeisen. Kyseinen paikka oli parvi E:n takimmaisella rivillä orkesterin takana ja kun sen olin ostanut, niin lipunmyynti näytti kaikki kaikki katsomolohkot täysiksi. Loppuunmyyty konsertti siis.

Loppuunmyytyhän ei tarkoita sitä, että kaikilla paikoilla olisi konserttiyleisöä. Tässä kuva hetkestä ennen konsertin alkamista:

musiikkitalo

Kuvaan olen merkannut punaisella ympyrällä permannon P ja R -katsomot keskeltä orkesterin edestä.

Tylsämielisyyttäni laskin kyseisten kahden katsomolohkon tyhjät tuolit jossain välissä ekaa puoliaikaa, ja päädyin lukuun 28. Ei kai siinä mitään, jos joku haluaa ostaa tyhjiä paikkoja konserttiin sularahalla. Mutta kun käytännössä ylivoimaisesti suurimman osan niiden tyhjien tuolien kustannuksista maksavat veronmaksajat kollektiivisesti. Lippuhinnat kattavat vain pienen murto-osan todellisista kustannuksista.

Nyt maksoin orkesterin takana olevasta piippuhyllypaikasta kuluineen 23,50 €. En ole katkera, mutta kuitenkin: mistä tahansa permannon P tai R -katsomon tyhjänä olleesta paikasta olisin ollut valmis maksamaan paljon enemmän. Jopa enemmän, kuin mitä niistä tyhjistä paikoista on nykyhinnoilla maksettu.