Avainsanat

, ,

8v-laatikot-rajattuPidempää täysien vuosien salkkurapottia en saanut Nordnetistä ulos. Paljon pidempään sitä ei siellä kyllä ole itselläni ollutkaan. Tuolla kahdeksen vuoden jaksolla näyttäsi tuotto olleen keskimäärin 16,8 %/vuosi (korkoa korolle -tarkasteluna). Alussa ja lopussa kunnon tuotot, mutta välillä tasaisempaa – jopa laskua.

Eli näemmä sokea kukkokin on löytänyt jyviä. Vaikka toki kellä onni on, sen onni pitäisi kätkeä, niin puolittain ammatillisista lähtökohdista nostan esiin tämän historiallisen kehityksen yhdestä salkusta. Töissä kun on viime kuukausina päässyt kuulemaan epäilyksiä siitä, ettei mistään muualta saa niin hyvää tuottoa, kuin keskimäärin alle viisi prosenttia vuodessa tuottaneista sähköyhtiön osakkeista. Ennustaminen on toki vaikeaa. Etenkin tulevaisuuden.