Avainsanat

, , , ,

Brittien kansanäänestystulos EU-erosta tuli tiettäväksi juhannusaattona 24.6.2016. Ne pörssit, jotka sinä päivänä olivat auki, tulivat rajusti alas. Itse päädyin tekemään muutamia ostoja, joista avauduin ”Ostoja” -blogipostauksella. Kuinka niille ostoksille on toistaiseksi käynyt? Nyt kuuden viikon jälkeen eilisen päätöskursseilla näyttää tältä:

BASF SE NA O.N. +2,66 %
BAY.MOTOREN WERKE AG ST +10,93 %
BAYER AG NA +6,31 %
CONTINENTAL AG O.N. +2,65 %
DAIMLER AG NA O.N. +9,86 %
ISS A/S +3,66 %
keskiarvo +6,01 %

Kaikki siis plussalla, ja nousujen keskiarvo on ollut reilut kuusi prosenttia. Prosenttien määrittämisessä on huomioitu ostojen kustannukset, mutta ei joskus edessä olevien myyntien kustannuksia. Markkinat näyttävät siis tällä hetkellä olevan sitä mieltä, ettei Brexit nyt ainakaan Mersulle ja Bemarille niin katastrofalista olekaan, vaikka heti äänestyksentuloksen selvittyä alkoi kauhesti pelottamaan.