Avainsanat

, , , ,

Kertoi olevansa Danske Bankista. Olisi halunnut tietää asioita minusta, ja ilmeisesti tuttavuuksistani ja niin poispäin. En kertonut. Jos minulle tuntematon henkilö soittaa minulle tuntemattomasta numerosta, ja hän on sitä mieltä, että minun pitäisi avata hänelle yksityisyyteni, ”koska meillä on velvollisuus tuntea asiakkaamme”, niin ei hyvää päivää.

Koko ”asiakkaan tuntemiseen velvoittava” -lainsäädöntö pankeille on ihan hölmö. Toki harva se päivä sähköpostiin tupsahtaa ”tropiikin diktaattorien sukulaisten” selityksiä siitä, miten heillä olis muutama miljoona taalaa tarvis siirtää turvaan, ja että saisin kunnon provikan, kun vaan aluksi lähettäisin sinne luottokorttitietoni käytännön järjestelyjä varten, niin siitä huolimatta en heitä varsinaisesti tunne. Sitä paitsi eiväthän he sellaisia edes ole noin 99,9999999999999999999% varmuudella. Ja mistä ihmeestä olisin voinut olla varma siitäkään, että äskeinen soittaja oli oikeasti Danske Bankista?

Jos taas joku näitä ”ulkomaisia poliittisesti vaikusvaltaisia henkilöitä” oikeasti tuntee, ja aikoo autella varaisiirroissa Danske Bankin säästötilinsä kautta, niin näinköhän hän auliisti nämä kytköksensä selittää pankin niistä lain velvoittamana etukäteen kysyessä?

Vaikka toki oikeasti olen kohtuullisen vakuuttunut siitä, että soittaja oli oikeasti Danskesta, niin periaatteesta tuollaisiin soitot ”olen se ja se, kerro minulle nämä ja nämä asiat itsestäsi ja elämästäsi” ovat niin pyllystä, että hoidan vakuutteluni Danskelle tavikseudestani muulla tavoin, kuin tuollaiseen puheluun.

Ensi vuonna hommaan tulee vielä lisää vaikeusastetta, kun ”kotimaan politiikassa vaikutusvaltaiset henkilötuttavuudet” kuulemma pitää tilittää pankeille. Haloo. Ihanko totta meinaavat, että mahdollisten rötösherrojen mahdolliset taloussuhmuroinnit tulisivat näillä kyselyillä torpatuiksi? Nämä on vissiin niitä normienpurkutalkoita?