Avainsanat

, ,

Eduskunta päätti eilen muuttaa lakia, joka olisi muutoin tehnyt kymmenistä tuhansista pyssyjen omistajista lainrikkojia 1.12.2015. Tässä blogissa oli alkusyksystä tuosta nyt korjatusta aiemmasta lainsäädäntövirheestä artikkeli: Kymmeniätuhansia lainrikkojia Suomeen joulukuussa? Pian sen julkaisemisen jälkeen tuli ensitieto siitä, että lakia tultaisiin korjaamaan, ja julkaisin siitä tiedon seuravassa postauksessa: Ampuma-aselain siirtymäaikasäännöksiä korjattanee.

Uuden lakimuutuksen käsittelytiedot ja linkkitykset sen aineistoon löytyvät täältä: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_61+2015+19.aspx

Muutos koskee siis yli viiden ampuma-aseen (ml. isoreikäiset ilmakiväärit) omistajia, joille tulee velvoite säilyttää pyssyt asetuksella 163/2002 tarkemmin määritellyssä turvakaapissa. Tiettyjä asetyyppejä määräys on koskenut jo nyt, mutta lainsäädännön soveltamisala laajenee nyt huomattavasti. Eilen päätetyllä lakimuutoksella siirtymäaikaa tulee hankintaan nyt velvoitettaville viisi vuotta.