Avainsanat

HJK voitti eilen RoPS:n 0-2 finaalissa. Siis liigacupin. Jalkapallossa. En ollut katsomassa. Enkä katsonut ottelun nettistreamiakaan. En itse asiassa ole ikinä katsonut yhtään liigacupin ottelua. Eikä tullut mieleenkään maksaa kymppiä eilisen ottelun nettikatselusta.

Molemmat joukkueet varmaan tosissaan halusivat voittaa ottelun. RoPS:lle ottelu oli isompi. Olihan se kotijoukkue, ja ehkä muutenkin. Todennäköisesti kyseessä oli RoPS:lle ainoa mahdollisuus voittaa tänä vuonna ”pokaali”, tai siis lautanen tässä tapauksessa.

HJK:lle taas ylivoimaisesti tärkein kotimaan kierrosten tavoite on Veikkausliigan voittaminen. Pisteperustaisella sarjajärjestelmällä ratkaistavan mestaruuden tavoittelussa HJK onkin ylivoimainen suosikki. AC/DC:n sanoin: ”Listen to the money talk”. Ja minun kaulaliinani puhuu myös HJK:n puolesta.

Vaikka Rovaniemen finaalin HJK halusikin voittaa, niin koko liigacupilla ei ollut alunperin niinkään väliä. Finaaliin pääsyn pelasi HIFK:n kustannuksella HJK:n reservijoukkue Klubi 04, kun varsinainen HJK:n edustusjoukkue priorisoi leireilyn Espanjan auringossa liigacupin välierän edelle.

Pelkkä Sami Hyypiä -lautanen ja sen voittamisen mukanaan tuoma maine ja kunnia eivät ilmiselvästi ole riittävä kannuste siihen, että liigacupiin panostettaisiin kilpailullisena sarjana/cupina. Ehkä liigaseurat eivät haluakaan liigacupille panosta, vaan tykkäävät mahdollisuudesta kokeilla pelaajia ja höntsäillä halleissa ennen oikeita pelejä?

Samalla toisaalla vingutaan kauden lyhyydestä (tarkoittaen Veikkausliigakautta) ja pokkana peritään pääsymaksut ja nettistreammaksut liigacupin otteluista. Eikö maksavien asiakkaiden iloksi liigacupista voisi tehdä oikeasti merkityksellisen sarjan? Merkitystä siihen saataisiin helposti. Kolme veikkausliigapistettä liigacupin voittajalle voisi olla ratkaisevaa Veikkausliigan sarjakauden lopussa, ja saisi liigaseurat panostamaan liigacupiin tosissaan.