Avainsanat

, ,

II-luokan kirjepostimerkki keveimmille kotimaan sisäisille kirjeille Suomessa maksaa 0,90 EUR.

Kolmen metrin jatkopiuha kuulokkeille kotiin sisälle (tai postilaatikkoon heille, joille Itella ei suvaitse postia oviluukulle asti) tuotuna maksaa päivän valuuttakursilla 0,67 EUR: Kuulokkeiden jatkopiuhaValmistettuna, pakattuna ja lähetettynä Kiinasta. Ja sieltä suomalaisen kotikynnyksen (tai sen postilaatikon) sisäpuolelle asti tuotuna sisältäen perilletulon- ja tuotekuvauksen pitävyystakuun.

Piuha ei takuulla ole High Endiä, mutta kyllä siitä kuulokkeiden vaatimat virrat ja jännitteet läpi kulkevat. Eli kaltaiselleni peltikorvaiselle kuluttajalle ihan käypä tuote.

Tämä ei ole maksettu mainos, eikä yllä esitelty kuulokepiuha ainoa tuote, jonka Ebaystä ja varmaan monesta muustakin paikasta ostettuna saa kotiin toimitettuna alle halvimman mahdollisen kotimaankirjeen postimerkkihinnan. Näitä ja vähän kalliimpienkin pientuotteiden hintoja vastaan suomalaisen verkkokaupan (valmistamisesta puhumattakaan) on mahdoton kilpailla muuta kuin kuudenlaisille ostajille:

1. Tietämättömille
2. Taitamattomille
3. Viitsimättömille
4. Nopeasti tarvitseville
5. Tunne- tai arvosyistä muuhun päätyville (ml. he, jotka epäilevät laatua)
6. Vapaan 14 vrk kaupan perumisen oikeuden haluaville

Joista viimeisin kohtakin on merkitykseltään lähinnä teoreettinen, jos vastaavan tuotteen hankintahinta Kauko-Idästä tilattuna on vaikkapa juurikin esimerkkituotteen 0,67 EUR.

Kutsuvat sitä globalisaatioksi, mutta näin maallikkona voisi kuvitella, että myös joko kansainvälisen postin maksujen jakamisessa lähettäjä- ja vastaanottajamaan postien välillä tai kotimaisen Itellan hinnoittelussa olisi jotain pielessä.

Toivottavasti ostavat maailmalle kuitenkin vastaavasti kovasti angybirdsejä ja muita Suomen vientituotteita. Muuten jyrä jyrrää Suomen elinkeinoelämää muussakin kuin pientarvikkeiden verkkokaupassa.