Avainsanat

, ,

Iltapäivisin töistä tullessa Kehä I:llä kohtaa monesti lohduton näky autojen jonottaessa Lahdenväylälle pääsemistä. Syy siihen näkyy tässä:

keha1

Eli Kehä I:ltä idästä ja lännestä tulevien rampit vedetään yhteen ennen Lahdenväylälle tulemista. Ja jos molemmista suunnista tulee autoja solkenaan, niin kyllähän ahdistaa vetoketjumenetelmistä huolimatta.

Ratkaisu: Kehältä lännestä ja idästä Lahdenväylälle pohjoiseen nousevia autoja ei pakotetakaan yhdelle kaistalle, vaan annetaan niiden jatkaa kahdella.

Etelästä Lahdenväylällä on kolme kaistaa ennen näiden kehältä nousevien ramppien liittymistä siihen. Eli nykyisellään ramppien kiihdytyskaista mukaan luettuna rampin liittymisen jälkeen hetken matkaa neljä kaistaa:

keha1-3Ja sitten kun Porvoonväylä erkanee Lahdenväylästä kaistoja muodostuu taas neljä:keha1-2

Antamalla molemmista suunnista Kehä I:ltä tulevien kaistojen jatkua vapaina ja jatkamalla Lahdenväylän pohjoisen suuntaan kolmikaistaisuutta esim. Kehä III:lle saakka Kehä I:ltä tuloramppien ja Porvoonväylän erkanemisen väli voisi olla koko matkaltaan viisikaistainen.

Väli on noin 1,2-1,3 km, joten sillä välillä kyllä kaikkein oikeanpuolimmaiselle kaistalle Kehä I:ltä idän suunnasta tulevatkin ehtisivät ryhmittyä yhden kaistan yli, jos ovat menossa Lahden suuntaan.

Porvoon suuntaan menossa olevien Kehä I:ltä tulevien ei välttämättä tarvitsisi vaihtaa kaistoja lainkaan. Toki lännestä tulevien olisi pykälien mukaan tilanteen salliessa hakeuduttava oikeanpuolimmaiselle kaistalle.

Voi olla, että tämä parannuskokonaisuus ei olisi Liikenneviraston suunnitteluohjeiden mukainen (en tiedä, en ole tarkistanut), mutta väitän, että se olisi toimiva ja lopettaisi käytännössä täysin Kehä I:n jumit Lahdenväylän suuntaan iltapäivisin.