Avainsanat

Tämä on neljäs osa blogi-kirjoitusten sarjassa, jonka aiemmat osat ovat:

  1. Ostaako vai tuottaa, siinä kunnan pulma
  2. Parturi-kampaaja Lissu
  3. Toveri Vladimirin ja Setä Samulin valtakunnat

Parhaiten kokonaisuudesta pääsee kärryille lukemalla ensin aiemmat jutut aikajärjestyksessä.

Vaikka Setä Samulin valtakunnassa toveri Karlin ajatusten kannattajilla ei aina ollut helppoa, niin tasapuolisuuden nimissä on syytä todeta, että toveri Vladimir-vainaan maassa herra Adamin ajatuksia kannattavilla vasta vaikeaa olikin. Toveri Vladimir-vainaa tapasikin sanoa, että valta versoo kiväärien piipuista. Eikä se niistä versonut valta tosiaankaan ollut mitään ”flower poweria” myöhempien aikojen hippiväen joidenkin sotilaiden pyssyjen piippuihin tökkimien kukkasten tyyliin. Jotkut harvat ovat olleetkin sitä mieltä, että Vladimir-vainaan valtakunta poksahti kaikkeen sen sellaiseen, eikä toveri Karlin talousjärjestelmässä sinällään ollut mitään vikaa, vikaa, vikaa…

No niin, nyt menin paljastamaan miten siinä kävi. Setä Samulin maa on siis porskuttanut aina näihin päiviin saakka herra Adamin opein, mutta Vladimir-vainaan valtakunnan yrittäessä puhkua ja puhkua yhtä mahtavaksi, kuin mitä setä Samulin maa oli, niin sitten se vaan kesken kaiken sen ankaran puhkumisen poksahtikin rikki ja ne Vladimir-vainaan valtakunnan palaset alkoivat nekin enemmän tai vähemmän noudattaa herra Adamin oppeja. Vain valkovenäläiset pysyivät aikalailla toveri Karlin viitoittamalla tiellä. Mutta valkovenäläinen onkin myös drinksu.

Jatkuu jossain seuraavassa blogi-postauksessa!