Avainsanat

,

Olipa kerran herra Adam. Herra Adam oli kova pohtimaan asioita. Ankarasti asioita pohdittuaan herra Adam päätyi siihen, että joku on hyvä jossain asiassa ja joku toinen jossain toisessa asiassa. Sama ympäripäin ajateltuna tarkoittaa sitä, että kukaan ei oikeastaan olisi hirveän hyvä kauhean monessa erissä asiassa. Herra Adam eli ennen muinoin, eikä ollut vielä kuullut Elmosta, joka oli hyvä ainakin kauhean monessa eri urheilulajissa. Herra Adam ei ollut varmaankaan kuullut myöskään kunnista. Sillä meistä monen mielestä kunta osaa tehdä montaa asiaa tosi hyvin. Tai ainakin paremmin kuin muut. Tai jos ei paremmin, niin ainakin halvemmalla.

Vuosia sen jälkeen kun näkymätön käsi oli vienyt herra Adamin sielun sen ison rajan toiselle puolelle syntyi toveri Karl ihan eriin maahan. Myös toveri Karl oli kova pohtimaan asioita. Toveri Karl pohti vähän samojakin asioita, kuin mitä se herra Adam oli pohtinut. Toveri Karl huomasi pohdinnoissaan sen, että jos joku tekee jonkun toisen palkollisena töitä, mutta sitten se joku toinen myy sen mitä se ensimmäinen tekee vielä edelleen kolmannelle, niin se toinen tuppaa nappaamaan voittoa siinä välissä.  Sitä toista toveri Karl alkoikin kutsua kapitalistiksi.

Jatkuu jossain seuraavassa blogi-postauksessa!