Avainsanat

, ,

Helmikuun lopusta lähtien olen kommentoinut verkkohesarissa näköjään tähän mennessä 14:ta artikkelia. Tässä kootut mielipiteet:

 • ”Anna palautetta!!!” (Kommentti 14.6. 11:28)

  Valtion itseaiheuttamaa ruuhkaa:
  1. Mitäs menivät sopimaan, että siirryttiin käytännössä täysin lyhytkestoisiin biopasseihin
  2. Mitäs tekevät supistuksia poliisitoimeen
  3. Mitäs varten edellyttävät turhanpäiväistä asioimista poliisin lupapalveluissa. Esim. yksittäisten aselupien myöntämisen sijasta kelpoisille henkilöille voisi myöntää asepassit, joilla hankinnat voisi tehdä ilman yksittäisten pyssyjen hankinnan nykyistä raskasta lupaprosessia.

 • Eivät asekassakaapit ole mikään oikotie onneen. Vielä 90-luvun alussa aseet roikkuivat sangen yleisesti maalais- ja omakotitalojen tupien ja olohuoneiden seinillä mitenkään lukitsemattomina, eikä kukaan tiennyt mitään mistään koulu- tai kattoampujista.

  Päin vastoin aseiden tekeminen jotenkin mystisiksi, kielletyiksi ja erityisesti piilossa pidettäviksi esineiksi herättänee lisäkiinnostusta niiden hörhökäyttöön haluamiseen väärällä tavalla vinksahtaneiden keskuudessa.

 • Ker­ta ker­ran jäl­keen joutuu toteamaan, et­tä ampuma-aseella tehdyn rikoksen jälkeen asiantuntematon ja tunnekuohuihin vetoava mediamyllytys aseita koskevaan lainsäädäntöön liittyen käynnistyy.

  Tiedoksi HS:n pääkirjoitustoimitukseen, että luvan saaminen sarjatultakin ampuvaan aseeseen on mahdollista vain asekeräilijöille, ja heillekin hyvin hyvin vaikeaa. Mediassa olleiden tietojen mukaan Hyvinkäällä ei todellakaan käytetty sarjatultakin ampuvia aseita, vaan tavanomaisia lippaallisen kertatulen metsästysaseita.

  Osanotto murhattujen omaisille ja toipumista haavoitetuille.

 • Täysin höpsöä lainvalmistelua olemattoman ongelman ratkaisemiseksi. Lainsäädäntöä pitäisi karsia lopuuttomasta pykäläviidakosta vain ollennaiseen keskittyväksi – eikä suinkaan laajentaa ”ratkaisemaan” tyhjänpäiväisyyksiä.

 • Eikö jatkossa tarvitse olla työmarkkinoiden käytettävissä? Esim. muutaman kuukauden kaakkoisen Aasian kiertomatkalta ei niin vain ampaista takaisin koto-Suomeen työkkärin osoittamalle työkeikalle.

 • 🙂 mielekiintoista, että luolasto olisi riittänyt Posivan omistajien lisäydinvoimalan jätteisiin, mutta kun lupa tulikin Fennovoimalle, niin sen voimalan jätteisiin se ei vaan sitten kerta kaikkiaan riitäkään…