31. lokakuuta 1938

Orson Welles selittää toimittajille, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa paniikkia (31. lokakuuta 1938)
Genre Radiodraama, tieteiskirjallisuus
Kesto 60 minuuttia
Kotiasema CBS Radio
Hosted by The Mercury Theatre on the Air

Mikä on yksi ero radiolähetyksen Maailmojen sota ja romaanin Maailmojen sota välillä?

Miten Orson Wellesin radiolähetys Maailmojen sota eroaa H. G. Wellsin romaanista Maailmojen sota? Radioversio kerrotaan preesensissä ikään kuin tapahtumat tapahtuisivat juuri nyt, kun taas romaani kerrotaan menneessä aikamuodossa.

Mitä tapahtui 30. lokakuuta 1938?

Lokakuun 30. päivänä 1938 Orson Wellesin radionäytelmä ”Maailmojen sota” esitettiin, mikä aiheutti paniikkia monilla alueilla. Näytelmässä esitetään Marsista tulleiden ihmisten valheellinen hyökkäys Maahan, ja monet myöhään lähetykseen virittäytyneet eivät tienneet, että kyseessä oli huijaus, ja säikähtivät.

Missä Maailmojen sodan radioversion tapahtumat tapahtuvat?

Närkästyksen levittäminen. Osa Wellesin radiolähetyksen aiheuttamasta raivosta johtui sen ilmeisestä aitoudesta. Welles ”keskeytti” musiikkiesityksen ja käytti näyttelijöitä näyttelemään uutisraportteja Marsin ilmeisestä hyökkäyksestä Grover’s Millissä, New Jerseyssä, ja halusi näin luoda uudelleen ”Maailmojen sodan” (alun perin kirja, joka sijoittui Englantiin).

Miksi radio suljettiin ensimmäisen maailmansodan aikana?

Radio ensimmäisen maailmansodan aikana (1914-1919) Siviiliradiotoiminta keskeytettiin sodan aikana, kun valtio otti radioteollisuuden haltuunsa. Lukuisia sotilaallisia sovelluksia kehitettiin, mukaan lukien suora viestintä lentokoneiden kanssa.

Onko Maailmojen sodasta kaksi versiota?

Tätä seurasi vuonna 2012 kolme uudelleentulkintaa: Alien Dawn, mockumentary War of the Worlds – The True Story ja animoitu jatko-osa War of the Worlds: Goliath.

Oliko ensimmäisessä maailmansodassa radio?Ensimmäisen maailmansodan aikana viestintätekniikka muuttui hyvin nopeasti. Ensimmäistä kertaa suuri osa maailmasta käytti sähköä, ja tätä uutta voimanlähdettä hyödynnettiin viestintään lennättimien, puhelimien, merkkilamppujen ja radion muodossa.

Mihin avaruusolennot laskeutuivat Maailmojen sodassa?

Suuri osa Maailmojen sota -elokuvan tapahtumista sijoittuu Wokingiin ja sen lähiympäristöön. Marsin hyökkäysjoukkojen alkuperäinen laskeutumispaikka Horsell Common oli avoin alue lähellä Wellsin kotia.Mitä Maailman sota -elokuvan radioversio teki?

Maailmojen sota (1938 radiodraama)

Mitä Maailman sota -elokuvan radioversio teki?

Maailmojen sota (1938 radiodraama)

Orson Welles selittää toimittajille, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa paniikkia (31. lokakuuta 1938)
Genre Radiodraama, tieteisfiktio
Hosted by The Mercury Theatre on the Air
Hostings Orson Welles Frank Readick Kenny Delmar Ray Collins
Kuuluttaja Dan Seymour


Onko Maailmojen sota -elokuva sama kuin kirja?

No, kirja poikkeaa varsin paljon tarinan varsinaisesta kerronnasta – Cruisen lapset ja hänen ongelmallinen, epäluuloinen suhteensa heihin ovat lisäyksiä elokuvaan. Mutta nämä lisäykset toimivat. Ne lisäävät Cruisen hahmoon syvyyttä. Ajanjakson vaihtaminen ei kuitenkaan toimi niin hyvin.

Mikä on Maailmojen sodan pääviesti?

Uskonto, sen läsnäolo ja puuttuminen sekä käsitys korkeammasta voimasta ovat keskeisiä teemoja Maailmojen sodassa. Wellsin romaani käsittelee uskon säilyttämistä tuhon ja katastrofin jälkeen.

Mitä eroja on huomenna kun sota alkoi -kirjan ja elokuvan välillä?

Ero kirjan ja elokuvan välillä on hahmojen persoonallisuudessa, heillä kaikilla on hieman äärimmäisempi persoonallisuus. Elokuvassa Homer on kapinallisempi ja on valtava häirikkö, joka joutuu aina vaikeuksiin lain kanssa, sen sijaan että olisi vain hassu ja vähän tyhmä.

Kuinka vanha Ellie on kirjassa Huomenna, kun sota alkoi?noin 15
Ellie on nuori, noin 15-vuotias, ja hänen on saatava vanhempansa vakuuttuneiksi siitä, että hän saa viettää viisi päivää telttailemassa pensaikossa poikien kanssa. Nuoresta iästään huolimatta Ellie on luotettava ja kypsä.

Kuka kuolee kirjassa Huomenna, kun sota alkoi?

Corrie
Corrie ammuttiin ja haavoittui kuolettavasti ensimmäisen kirjan lopussa. Corrien kuolema vaikuttaa syvästi ryhmään, erityisesti Ellieen, joka lopulta selviää menetyksestä neljännessä kirjassa Pimeys, ole ystäväni. Ellien naapuri ja läheinen ystävä.Orson Welles selittää toimittajille, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa paniikkia (31. lokakuuta 1938)
Genre Radiodraama, tieteisfiktio
Hosted by The Mercury Theatre on the Air
Hostings Orson Welles Frank Readick Kenny Delmar Ray Collins
Kuuluttaja Dan Seymour