Crane korostaa ”War is Kind” -teoksessa kuolevien sotilaiden ja heidän läheistensä kokemaa psykologista tuskaa sen sijaan, että hän keskittyisi heidän sankarilliseen tai isänmaalliseen käytökseensä. Hän haluaa esittää maailman sellaisena kuin hän sen näkee eikä sellaisena kuin hän haluaa sen olevan.

Miksi Crane sanoo, että sota on ystävällistä?

Vastaus ja selitys: Sota on ystävällistä” -teoksessa Crane tarkoittaa, että sota on itse asiassa ystävällisyyden vastakohta ja sen sijaan julma, koska se ei ota huomioon sodassa kuolevien miesten ja heidän jälkeensä jäävien ihmisten kärsimyksiä.

Millaista ironiaa käytetään sodassa on ystävällinen?

Sanallinen ironia
Kirjalliset keinot
Verbaalinen ironia on esimerkki siitä, että lausuma tarkoittaa itse asiassa jotain muuta tai päinvastaista. Sanallista ironiaa esiintyy Stephen Cranen runossa ”War is Kind”.

Mikä on runon sota on ystävällinen tunnelma?





Sävy on sarkastinen, koska koko runon ajan Crane sanoo, että sota on ystävällistä, mutta runon säkeistöjen sisällä Crane ei käytä faktoja tämän väitteen tueksi. Kuvasto ja sanavalinnat auttavat lukijaa analysoimaan runon sarkastista sävyä. Esimerkki sarkastiseen sävyyn sopivasta kuvastosta on riveillä neljästoista kuudestoista.

Kuka on puhuja runossa sota on ystävällistä?

”War is Kind” -teoksen puhuja on monimutkainen mies. Hän on selvästi jonkinlainen sotilas, joka sekä komentaa sotilaita taistelukentällä (säkeistöt 2 ja 4) että saa tehtäväkseen ilmoittaa ihmisille, että heidän läheisensä ovat kuolleet (säkeistöt 1, 3 ja 5).

Miten sodassa käytetyt kuvat ovat ystävällisiä?

Punainen saa meidät ajattelemaan verta ja siten sotaa. Kulta tuo mieleen keltaiset juoksuhaudat ja siten kuoleman, sairauden, kuolemisen ja vastaavat asiat eikä esimerkiksi kauniita koruja tai Kuningas Tutiaania. Lippu voisi yhtä hyvin olla sodankäynnin ja sen syiden jättimäinen symboli.

Miksi Crane käyttää ironiaa teoksessa Sota on ystävällinen?



Stephen Crane käyttää teoksessa ”War is Kind” ironiaa kuvaamaan, millaista sota on. Ironia on sitä, kun pintamerkitys on erilainen kuin tarkoitettu merkitys. Ironia voidaan ajatella myös sarkasmiksi, ja se voi osoittaa jonkin asian pilkkaamista.

Mitkä ovat 3 erilaista ironiaa?

Kolme yleisintä kirjallisuusluokissa esiintyvää lajia ovat verbaalinen ironia, dramaattinen ironia ja tilannekohtainen ironia.



Mitä kirjallisia keinoja käytetään teoksessa Sota on ystävällinen?

War is Kind käsittelee sodan väärää ja myrkyllistä ihannointia ja sodan aiheuttamia tappioita. Puhuja puhuttelee itkevää neitoa ja kehottaa häntä olemaan itkemättä. Stephen Crane käyttää ironiaa, apostrofeja, refraasia, kuvallisuutta, personifikaatiota, allitteraatiota ja metaforaa.

Miksi sota on ironista?

”Jokainen sota on ironinen, koska jokainen sota on odotettua pahempi. Jokainen sota muodostaa tilanteen ironian, koska sen keinot ovat niin melodramaattisen epäsuhtaisia sen oletettuihin päämääriin nähden.”

Mikä on sotarunouden sanoma?

Sotarunous ei välttämättä ole ”sodanvastaista”. Se käsittelee kuitenkin elämän suuria kysymyksiä: identiteettiä, viattomuutta, syyllisyyttä, uskollisuutta, rohkeutta, myötätuntoa, inhimillisyyttä, velvollisuutta, halua, kuolemaa.

Mikä on runon pääsävy?



Runoilijan suhtautuminen runon puhujaan, lukijaan ja aiheeseen, sellaisena kuin lukija sen tulkitsee. Sitä kuvataan usein ”tunnelmaksi”, joka läpäisee runon lukukokemuksen, ja se syntyy runon sanaston, metrisen säännönmukaisuuden tai epäsäännöllisyyden, syntaksin, kuvakielen käytön ja riimin avulla.

Mikä on runon teema tai tunnelma?

Runon tunnelma on synonyymi sen ilmapiirille. Tunnelma herättää lukijassa tai yleisössä tietynlaisen tunteen tai emootion, jos runo esitetään tai luetaan ääneen. Teema on runon yleinen merkitys.

Mitä Crane sanoo sodasta?

Älä itke, koska rakastajasi heitti villiä kättä kohti taivasta ja pelästynyt ratsu juoksi yksin eteenpäin. Sota on ystävällistä. Rykmentin karheat rummut, pienet sielut, jotka janoavat taistelua, nämä miehet ovat syntyneet harjoittelemaan ja kuolemaan.

Mitä mieltä Crane on sodasta?

Stephen Crane käyttää ironiaa teoksissa ”War is Kind” ja ”A Mystery of Heroism” osoittaakseen, että hän vastustaa sotaa puhumalla menetyksistä ja esittämällä ihmisten hengen vaarassa. Cranen runossa ”War is Kind” hän sanoo, että sota on hyvä asia, ja kuvaa samalla sen kauheuksia.

Miten Crane suhtautuu ihmiskuntaan?



Crane välittää ”Avoveneessä” eksistentiaalisen näkemyksen ihmisyydestä: hän kuvaa inhimillistä tilannetta, jossa yksilö on merkityksetön maailmankaikkeudessa ja joutuu kuitenkin vapaan tahtonsa ja tietoisuutensa avulla tulkitsemaan todellisuutta, joka on pohjimmiltaan tuntematon.

Miksi Stephen Crane kirjoitti sodasta?

Stephen Crane kirjoitti sodasta jo kauan ennen kuin hän näki taisteluita toimittajana. Crane syntyi sisällissodan jälkeen, ja vaikka hän ei koskaan vetänyt liipaisinta tuossa konfliktissa, hän kirjoitti The Red Badge of Courage -kirjassaan elävää proosaa taisteluista, joita hän ei ollut nähnyt.

Mikä on tarinan pääviesti sodan episodi?

Tiedon hankkiminen kokemuksen kautta. Yksi ”Sotaepisodissa” nopeasti esiin nousevista teemoista on tieto ja sen hankkiminen kokemuksen kautta.

Mikä on sotarunojen tarkoitus?

Sotarunoudessa, riippumatta siitä, miltä aikakaudelta se on peräisin, käsitellään teemoja, jotka kantavat yli sukupolvien. Se pyrkii myös luomaan uutta kieltä, jota myöhemmät sukupolvet käyttävät sotahistorian ymmärtämisen kehyksenä. Decaul jakaa runouden kahteen luokkaan: sisäiseen ja meditatiiviseen.