tai Vi-et Cong substantiivi, monikko Vi-et-cong.

Onko se Vietkong vai Vietkong?

Vietkong (VC), englanniksi Viet Nam Cong San, Vietnamin kommunistit, sissivoimat, jotka Pohjois-Vietnamin armeijan tuella taistelivat Etelä-Vietnamia (1950-luvun lopulla-1975) ja Yhdysvaltoja (1960-luvun alussa-1973) vastaan. Nimen sanotaan olleen ensimmäisen kerran käytössä Etelä-Vietnamin presidentin toimesta.

Miksi sotilaat kutsuivat Vietkongia?

Victor Charlie
Yhdysvallat kutsui heitä usein Vietkongiksi. Se lyhennettiin yleisesti VC:ksi, joka sotilasaakkosilla puhuttiin Victor Charlie. Sitä lyhennettiin edelleen pelkäksi Charlieksi. Amerikkalaiset sotilaat kutsuivat heitä Charlieksi, he kutsuivat itseään vapauttajiksi.

Miksi heitä kutsutaan Vietkongiksi?





Nimi Vietkong tulee sanonnasta ”cong san Viet Nam”, joka tarkoittaa ”vietnamilainen kommunisti”. Termi on kuitenkin melko halventava, joten ehkä parempi käännös olisi ”vietnamilainen kommari”.
Aug 9, 2019

Mitä Cong tarkoittaa Vietkongissa?

kommunistinen
Kansallismieliset puolueet käyttivät uudelleen zhonggongia, kiinalaista termiä, jonka he olivat oppineet 1920-luvulla ja joka on kirjaimellisesti käännetty vietnamiksi ”Trung Cong” – ”Trung” tarkoittaa ”kiinalaista” ja ”Cong” tarkoittaa kommunistia.

Mitä vietnamilaiset huusivat?

Vietnamin Indokiinan sodan aikana Vietminhin sotilaat käyttivät yleensä ”Xung phongia” (englanniksi: Charge) hyökätessään vihollisen kimppuun. Samaa taisteluhuutoa käyttivät myöhemmin PAVN:n ja NLF:n joukot Vietnamin sodan aikana. Intian armeijan jokaisella yksittäisellä rykmentillä on oma taisteluhuutonsa.

Mitä Dinky Dow tarkoittaa Vietnamissa?



hyvin hullu
”Boocoo Dinky Dow” on se, miten amerikkalaiset sotilaat kuulivat ranskalais-vietnamilaisen ilmauksen ”beaucoup dien cai dau”, joka tarkoittaa ”hyvin hullu”.

Keksikö Amerikka Vietkongin?

Ensin de Marrais kertoo heille, että amerikkalaiset perustivat vuonna 1945 Vietminhin, joka oli Vietkongin edeltäjä. Se on hölynpölyä. OSS, josta myöhemmin tuli CIA, tuki Vietminhiä toisessa maailmansodassa vain siksi, että se oli jo vakiintunut sissiryhmä, joka pystyi vakoilemaan japanilaisia.
1. marraskuuta 2001



Mikä on toinen nimi Vietkongille?

Mikä on toinen sana Vietkongille?

kommunisti sosialisti
vasemmistolainen radikaali sosialisti
apparatsik Kastroliitti
kommunisti kommunisti
com-symp pinko

Mikä on toinen nimi Vietkongille?

Mikä on toinen sana Vietkongille?

kommunisti sosialisti
vasemmistolainen radikaali sosialisti
apparatsik Kastroliitti
kommunisti kommunisti
com-symp pinko

Mikä lempinimi Vietnamin sodalla oli?

Sitä on kutsuttu eri nimillä toiseksi Indokiinan sodaksi, Vietnamin konfliktiksi ja Vietnamin sodaksi. Vietnamissa se tunnetaan yleisesti nimellä Kháng chiến chống Mỹ (vastarintasota Amerikkaa vastaan).

Mikä lause kuvaa parhaiten Vietkongia?



Ottelu

  • Mitä Vietnamille tapahtui Dien Bien Phu -taistelun jälkeen? Se jaettiin kahteen erilliseen maahan.
  • Mikä lause kuvaa parhaiten Viet Cong? salainen voima.
  • Miksi amerikkalaisilla veteraaneilla oli vaikea käsitellä heidän tekojaan sodassa?
  • Kuinka Vietnamin sota heijasti ajan kylmän sodan jännitteitä?


Millä nimellä Vietkong kutsui itseään?

Vaikka NLF lakkautettiin virallisesti vasta vuonna 1977, Vietkong ei enää käyttänyt nimeä PRG:n perustamisen jälkeen. Jäsenet kutsuivat Vietkongia yleisesti ”rintamaksi” (Mặt trận).

Miten sotilaat kuvailivat vihollistaan Vietkongia?

Seuraava ote on Yhdysvaltain puolustusministeriön maaliskuussa 1966 julkaisemasta kirjasesta Know Your Enemy: the Viet Cong. Se on suunnattu pääasiassa amerikkalaisille sotilaille, ja siinä kuvataan Vietkongia ”kovaksi viholliseksi, mutta ei kovemmaksi kuin vastustajansa.