Etsintä- ja tuhoamistaktiikka ja lehtien hävittäminen olivat hyvin tehottomia Vietnamin sodassa. Yhdysvaltain taktiikka oli jossain määrin menestyksekäs, mutta se ei riittänyt voittamaan sotaa kokonaisuudessaan. Ne olivat vääriä taktiikoita sissivoimia vastaan, mikä aiheutti niiden tehottomuuden.

Miten etsintää ja tuhoamista käytettiin Vietnamin sodassa?

Vietnamissa kenraali Westmorelandin strategiana oli käydä kulutussotaa. Hän kutsui sitä ”etsi ja tuhoa”. Amerikkalaiset joukot etsisivät vihollisen, ottaisivat kontaktin ja tuhoaisivat sen jälkeen vihollisen ylivoimaisen määrän ja tulivoiman avulla.

Miksi Yhdysvaltojen etsintä- ja tuhoamisstrategia epäonnistui Vietnamissa?

Yhdysvaltojen epäonnistumiset
Pommituskampanja epäonnistui, koska pommit putosivat usein tyhjään viidakkoon, eivätkä osuneet kohteisiinsa. Pohjoisvietnamilaiset sissit tunsivat viidakon ja käyttivät kehittyneitä maanalaisia tukikohtia ja tunneleita suojautuakseen Yhdysvaltain pommeilta ja käyttivät usein räjähtämättömiä amerikkalaisia pommeja uudelleen Yhdysvaltain sotilaita vastaan.

Mikä oli amerikkalaisten etsintä- ja tuhoamistehtävien vaikutus Vietnamissa?





Amerikkalaiset ”etsi ja tuhoa” -operaatiot olivat usein onnistuneita, mutta niiden strateginen vaikutus oli rajallinen. Toisin sanoen ne tappoivat useita vihollisia, mutta eivät onnistuneet hävittämään niitä kokonaan tai pysäyttämään niiden toimintaa. Yksi merkittävimmistä ongelmista oli Vietkongin välttelevyys.

Käyttivätkö Yhdysvallat etsintää ja tuhoamista Vietnamissa?

Vietnamin sotilaallisen avustuskomennuskunnan (Military Assistance Command, Vietnam, MACV) komentava kenraali William C. Westmoreland lähetti vuodesta 1965 alkaen suuria määriä sotilaita etsintä- ja tuhoamistehtäviin Vietkongin joukkoja vastaan.

Miksi etsintä- ja tuhoamisoperaatiot eivät onnistuneet?

Etsinnän ja tuhoamisen epäonnistuminen: Etsintä- ja tuhoamistehtävät perustuivat usein huonoon sotilastiedusteluun. Niissä ei onnistuttu löytämään luotettavasti Vietkongin sotilaita, ja Yhdysvaltain joukkojen käyttämä raaka taktiikka sai usein lisää vietnamilaisia siviilejä tukemaan Vietkongia.

Epäonnistuiko etsintä ja tuhoaminen?



Sekä operaatio Rolling Thunder että Search and Destroy olivat keskeisiä osia Yhdysvaltojen taktiikassa Vietnamissa. Niiden epäonnistuminen vain korosti sitä tosiasiaa, että ylivoimaisesta rahoituksesta ja teknologiasta huolimatta ne eivät kyenneet kilpailemaan Vietkongin kanssa.

Kuinka tehokkaita Yhdysvaltain taktiikat olivat Vietnamissa?

Yhdysvaltojen taktiikka presidentti Johnsonin aikana
Yhdysvallat pudotti lopulta kolme miljoonaa tonnia pommeja Vietnamiin – enemmän kuin kaikki Eurooppaan toisen maailmansodan aikana pudotetut pommit. Pommitukset olivat kuitenkin erittäin epätarkkoja viidakkomaiseman ja Pohjois-Vietnamin teollisuuskohteiden puutteen vuoksi.



Mikä oli Yhdysvaltain strategia Vietnamin sodan voittamiseksi?

Strategia
Yhdysvallat käväisi kulutussodassa, joka on sotilaallinen taktiikka, jossa pitkä sarja pienimuotoisia hyökkäyksiä kuluttaa vihollisen vähitellen loppuun. Tavoitteena oli aiheuttaa Pohjois-Vietnamille ja Vietkongille niin suurta vahinkoa, että niiden olisi mahdotonta toipua ja jatkaa taistelua.

Mitkä olivat kolme syytä siihen, että Yhdysvallat epäonnistui Vietnamissa?

Miksi Yhdysvallat menetti Vietnamin sodan?

  • Sodan epäselvät tavoitteet ja tavoitteet. >
  • Vietcongin julkinen tuki.
  • Kiinan tuki.
  • Poliittisen dynamiikan ymmärtämisen puute. >
  • Kotimaan julkisen tuen heikentäminen.

Mitä puutteita etsintä- ja tuhoamistehtävissä on?

Etsintä- ja tuhoamistehtävissä oli monia puutteita. Ensinnäkin raivaus- ja etsintä- ja tuhoamistehtäviä ei erotettu toisistaan. Näin ollen raivaustehtävät, jotka olivat vähemmän aggressiivisia, muuttuivat lopulta väkivaltaisemmaksi ja raaemmaksi taktiikan muodoksi, aivan kuten etsintä- ja tuhoamistehtävätkin.

Mikä oli Vietnamin sodan merkittävin vaikutus?



Vietnamin sodan välittömin vaikutus oli huikea kuolemantappaus. Sodassa kuoli arviolta 2 miljoonaa vietnamilaista siviiliä, 1,1 miljoonaa pohjoisvietnamilaista sotilasta ja 200 000 etelävietnamilaista sotilasta. Ilmasodan aikana Yhdysvallat pudotti 8 miljoonaa tonnia pommeja vuosina 1965-1973.

Mitä menetelmiä käytettiin Vietnamin vastalauseena?

Kansallisten mielenosoitusten lisäksi, jotka houkuttelivat kymmeniätuhansia Washingtoniin, DC:hen, oli kansalaistottelemattomuuden tekoja, jotka yleistyivät ajan mittaan, mukaan lukien istumapaikat Pentagonin portailla, kutsuntakeskuksissa ja joukkoja kuljettavilla junaradoilla sekä kutsuntojen julkinen polttaminen.

Mitä menetelmää Yhdysvallat käytti Vietnamin sodassa?

Yhdysvaltojen taktiikka presidentti Johnsonin aikana
Yhdysvaltain taktiikka Vietnamissa voidaan tiivistää lyhenteeseen BEAST – Bombing, Escalation, Air and artillery, Search and destroy and Technology.

Mitä hakukonetta käytetään Vietnamissa?

Google

Hakukoneet Markkinaosuuden prosenttiosuus
Hakukoneiden markkinaosuus Vietnamissa – marraskuu 2022
Google 97. 12 %
CocCoc 1,87 %
bing 0,38 %

Mitä tuhoutui Vietnamin sodan aikana?



Pommitukset aiheuttivat hirvittävää vahinkoa maalle. Ne tuhosivat monia patoja ja kanavia, joita talonpojat olivat asentaneet viljelysmaidensa kastelua varten. Ne loivat myös valtavia kraattereita riisipeltoihin ja kukkuloiden rinteisiin. Itse asiassa sodan loppuun mennessä Etelä-Vietnamissa oli arviolta 21 miljoonaa pommikraatteria.

Miltä Vietnamin sota tuoksui?

Hai Duongissa sijaitsevan karkkikaupan takaosassa toinen mies muisteli: ”Sota haisi palaneelle nailonille.” Tämä oli vain yksi päivä niistä lähes 40:stä, jotka vietimme Vietnamissa kolmen vuoden aikana ja joiden aikana kuvasimme yli sadan pohjoisvietnamilaisen veteraanin ja heidän perheidensä kertomuksia ja kuvia.

Oliko Vietnam verinen sota?

Yli kaksi vuosikymmentä kestänyt väkivaltainen konflikti oli aiheuttanut tuhoisat seuraukset Vietnamin väestölle: Vuosien sodankäynnin jälkeen arviolta 2 miljoonaa vietnamilaista kuoli, 3 miljoonaa haavoittui ja 12 miljoonaa joutui pakolaisiksi.