Mitä kylmän sodan pilapiirros tarkoittaa?



Kylmän sodan poliittiset pilapiirrokset keskittyivät pääasiassa pariin erityiseen uhkaan. Amerikka kuvasi Neuvostoliiton maana, jota johti tyrannimainen diktaattori, joka uhkasi levittää kommunismia koko maailmaan. Toinen uhka, johon poliittisissa pilapiirroksissa usein viitattiin, oli ydinsodan uhka.

Ketkä ovat sarjakuvassa esitetyt kaksi neuvostojohtajaa?

Sarjakuvassa kaksi johtajaa, Reagan ja Gorbatshov, ovat ojennetuin käsin ilmaisemassa molemminpuolista haluaan parantaa kahdenvälisiä suhteita 1980-luvulla.

Miten poliittinen pilapiirros kuvaa Kuuban ohjuskriisiä?

’ Sarjakuvassa Kennedy ja Hruštšov osallistuvat kädenvääntöotteluun, jota kumpikaan osapuoli ei todennäköisesti voittaisi. He istuvat ohjusten päällä, jotka voivat räjähtää milloin tahansa. Pilapiirroksessa Hruštšov kuvataan hammaslääkärinä, joka poistaa Castron hampaita, jotka on kuvattu ohjuksina.

Mikä aiheutti sen, että Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton suhteet alkoivat muuttua 1980-luvun alussa?





Neuvostoliittolaiset olivat hyökänneet Afganistaniin, minkä vuoksi presidentti Jimmy Carter peruutti strategisten aseiden rajoittamista koskevan sopimuksen (SALT II) senaatin ratifioinnin, boikotoi vuoden 1980 olympialaisia Moskovassa ja kielsi Yhdysvaltojen viljan myynnin Moskovaan. Détente eli ”jännitteiden lieventäminen” vaihtui vastakkainasetteluun.

Mikä on tämän poliittisen pilapiirroksen tarkoitus?

Niiden päätarkoitus ei kuitenkaan ole huvittaa vaan vakuuttaa sinut. Hyvä poliittinen pilapiirros saa sinut pohtimaan ajankohtaisia tapahtumia, mutta se pyrkii myös horjuttamaan mielipidettäsi pilapiirtäjän näkemyksen suuntaan.

Mikä oli poliittisen pilapiirroksen The reason sanoma?

Kuten alla oleva The Crisis -lehden pilapiirros osoittaa, lynkkaus oli erityisen kauheaa ja epäoikeudenmukaista. Valkoiset joukot kiduttivat ja murhasivat mustia miehiä väitettyihin rikkomuksiin tai taloudelliseen vaurastumiseen liittyviin ”rikoksiin” syyllistyneinä, mikä vahvisti väkivaltaisesti etelän syrjinnän oikeusjärjestelmää.

Mikä oli Franklinin poliittinen viesti pilapiirroksessa?



Join, or Die oli Benjamin Franklinin vuonna 1754 luoma poliittinen pilapiirros ja puupiirros. Sen tarkoituksena oli yhdistää Amerikan siirtomaat ranskalaisia ja heidän intiaaniliittolaisiaan vastaan Ranskan ja intiaanien sodan alussa. Sitä pidetään ensimmäisenä poliittisena pilapiirroksena, jossa kannatettiin siirtomaiden yhdistymistä.



Mikä on poliittisen pilapiirroksen viesti Standard Oilista?

Tämä kulta-aikana piirretty poliittinen pilapiirros kuvaa Standard Oilia mustekalana, joka käyttää häikäilemättömiä liiketoimintamenetelmiä saadakseen kilpailijat lopettamaan toimintansa. Sitä pidettiin monopolina, joka vahingoitti monia pieniä öljy-yhtiöitä ja hallitsi öljyteollisuutta monien vuosien ajan.

Mihin poliittinen pilapiirros viittaa?

poliittinen pilapiirros, piirros (usein myös karikatyyri), jonka tarkoituksena on välittää toimituksellisia kommentteja politiikasta, poliitikoista ja ajankohtaisista tapahtumista. Tällaisilla pilapiirroksilla on merkitystä sanan- ja lehdistönvapauden takaavan yhteiskunnan poliittisessa keskustelussa.

Mitä tarkoittaa poliittinen pilapiirros aukko sillassa?

Poliittinen pilapiirros ”The Gap In The Bridge”, joka kuvaa Yhdysvaltojen kieltäytymistä liittymästä heidän ehdottamaansa Kansainliittoon. Tämä pilapiirros antaa ymmärtää, että ilman Amerikkaa silta romahtaisi.

Mikä on tarinan sanoma silta?

Bridge on tarina neljästä eläinhahmosta, jotka yrittävät ylittää sillan, mutta päätyvät samalla toistensa esteiksi. Tarinan moraali pyörii sen ympärillä, kuinka elämässä on usein erimielisyyksiä tai kilpailevia polkuja ja ylpeyden, vastustuksen ja kompromissien mahdollisia seurauksia.

Mitä silta symboloi tarinassa?



Silta symboloi luonnostaan kommunikaatiota ja yhdistymistä, olipa kyse sitten taivaan ja maan tai kahden eri valtakunnan välisestä yhteydestä. Tästä syystä sitä voidaan pitää Jumalan ja ihmisen välisenä yhteytenä.