Elokuun 23. päivänä 1939 viholliset natsi-Saksa ja Neuvostoliitto allekirjoittivat Saksan ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimuksen, jossa nämä kaksi maata sopivat, etteivät ne ryhtyisi sotilaallisiin toimiin toisiaan vastaan seuraavien 10 vuoden aikana.

Mitä tarkoittaa maailmansodan jälkeinen aika?

Länsimaisessa kielenkäytössä sodanjälkeisellä aikakaudella (tai sodanjälkeisellä aikakaudella) tarkoitetaan yleensä toisen maailmansodan päättymisen jälkeistä aikaa. Laajemmin sanottuna sodanjälkeinen aika (tai sodanjälkeinen ajanjakso) on sodan päättymistä välittömästi seuraava ajanjakso.

Mikä on sodanjälkeinen esimerkki?

Sodan jälkeistä aikaa käytetään kuvaamaan asioita, jotka tapahtuivat, olivat olemassa tai tehtiin välittömästi sodan jälkeen, erityisesti toisen maailmansodan 1939-45 aikana. Sodan jälkeisinä vuosina hänen kirjoituksiaan ilmestyi säännöllisesti The New Journal -lehdessä. Hän oli todella yksi sodanjälkeisen Britannian parhaista nyrkkeilijöistä. … sodanjälkeinen arkkitehtuuri.

Tarkoittaako sodan jälkeinen aika ennen vai jälkeen?





adjektiivi. sodanjälkeinen ˈpōs(t)-ˌwär. : sodan jälkeen tapahtuva tai olemassa oleva. erityisesti : toisen maailmansodan jälkeen tapahtuva tai olemassa oleva.

Tarkoittaako sodan jälkeinen aika sodan jälkeistä aikaa?

Sodan päättymistä välittömästi seuraava ajanjakso, jolloin konflikti on päättynyt.

Tarkoittaako ”post” ”after”?

Muunnoksena (ei erillisenä sanana) post- tarkoittaa after, later tai subsequent to. Tässä prefiksimuodossa post- voi luoda synonyymisen merkityksen afterin kanssa.

Mitä vuosia pidetään sodan jälkeisinä vuosina?



Sodanjälkeiset Yhdysvallat 1945-1968.

Mitkä kolme asiaa määrittelivät sodanjälkeisen maailman?

Kolme asiaa määritteli kylmän sodan jälkeisen maailman. Ensimmäinen oli Yhdysvaltojen valta. Toinen oli Kiinan nousu alhaisiin palkkoihin perustuvan maailmanlaajuisen teollisen kasvun keskukseksi. Kolmas tekijä oli Euroopan nousu uudelleen massiiviseksi, yhdentyneeksi talousmahdiksi.



Mikä on hyvä lause sodanjälkeiselle ajalle?

Niiden määrä on kasvanut nopeasti sodan jälkeisenä aikana. Sodanjälkeisenä aikana taidemaailma oli taantumassa. Se on todellakin yksi vakuuttavimmista sodanjälkeisen arkkitehtuurin teoksista.

Mikä vuosi on toisen maailmansodan jälkeen?

Toisen maailmansodan jälkimainingeissa alkoi loppuvuodesta 1945 (jolloin toinen maailmansota päättyi) kaikkien mukana olleiden maiden kannalta uusi aikakausi, jota määritteli kaikkien siirtomaaimperiumien rappeutuminen ja kahden suurvallan, Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen, samanaikainen nousu.

Onko post ennen vai jälkeen pre?

Pre- tarkoittaa ennen. Post- tarkoittaa jälkeen. Molempien etuliitteiden käyttäminen yhdessä, …olisi järjetöntä.

Mitä on postin ja pre:n välissä?



Pre = ennen ”ennen käyttöä”. Post = käytön jälkeen ”käytön jälkeen”. Käytössä tarkoittaa ”parhaillaan käytössä”.

Miten sanotaan sodan jälkeinen aika?

https://youtu.be/MP69ddvl4mg
Lainaus videolta: Post word postura postura postura postura postura postura postura.

Mitkä kolme asiaa määrittelivät sodanjälkeisen maailman?

Kolme asiaa määritteli kylmän sodan jälkeisen maailman. Ensimmäinen oli Yhdysvaltojen valta. Toinen oli Kiinan nousu alhaisiin palkkoihin perustuvan maailmanlaajuisen teollisen kasvun keskukseksi. Kolmas tekijä oli Euroopan nousu uudelleen massiiviseksi, yhdentyneeksi talousmahdiksi.

Mitä pidetään toisen maailmansodan jälkeisenä aikana?

Toisen maailmansodan päättymisen (1945) ja vuoden 1970 välisen ajanjakson määrittävät kolme tärkeää poliittista tapahtumaa: kylmä sota, kansalaisoikeusliike ja Vietnamin sota. Nämä kolme tapahtumaa muodostavat yleiset puitteet monille yhteiskunnallisille ja poliittisille muutoksille, joita Amerikassa tapahtui tuona aikana.

Mitä tapahtuu maailmansodan jälkeen?



Sodan jälkeen. Monet asiat muuttuivat toisen maailmansodan päätyttyä. Suuri osa Euroopasta ja Itä-Aasiasta oli tuhoutunut monien vuosien aikana käytyjen taistelujen ja pommitusten seurauksena. Lisäksi monien maiden rajat oli määriteltävä ja hallitukset perustettava uudelleen, kun Saksa tai Japani oli ottanut vallan.

Mikä on toisen maailmansodan jälkeinen aika?

Toista maailmansotaa seuranneen jälleenrakentamisen ja uudistumisen aikana vallitsi tunne siitä, että suuri edistys oli mahdollista. Amerikan tahto oli ollut akselivaltion koneiston pysäyttämisessä mukana sen tuotantovoiman avulla.

Mikä on totta toisen maailmansodan jälkeisestä Amerikasta?

Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvalloissa alkoi taloudellinen nousukausi, joka toi ennennäkemättömän vaurauden kansalaisten enemmistölle ja nosti amerikkalaisten odotuksia, mikä synnytti uskoa siihen, että useimmat taloudelliset ja sosiaaliset ongelmat voitaisiin ratkaista.

Mitä on ennen maailmansotaa?

Sotaa edeltävä tai sotaa edeltävä aika (lat. antebellum) on ajanjakso ennen kulttuurin historian viimeisintä tai merkittävintä sotaa, ja sillä voidaan viitata: Ennen ensimmäistä maailmansotaa. Ensimmäisen ja toisen maailmansodan välissä.