Paul Davis Ryan (s. 29. tammikuuta 1970) on yhdysvaltalainen eläkkeellä oleva poliitikko, joka toimi Yhdysvaltain edustajainhuoneen 54. puhemiehenä lokakuusta 2015 tammikuuhun 2019.

Kuka oli edustajainhuoneen nuorin puhemies?

Nuorin virkaan valittu henkilö oli Robert M. T. Hunter, joka oli 30-vuotias tullessaan puhemieheksi vuonna 1839; vanhin ensimmäistä kertaa valittu henkilö oli Henry T. Rainey vuonna 1933, 72-vuotiaana.

Hävisikö Paul Ryan vaalit?

Koko uransa aikana Paul Ryan ei ole koskaan hävinnyt vaaleja lukuun ottamatta tappiotaan Yhdysvaltain presidentinvaaleissa vuonna 2012; hän ei ole koskaan saanut alle 54 prosenttia äänistä, kun hän on voittanut.

Kuinka pitkä on edustajainhuoneen puhemiehen toimikausi?

Parlamentti valitsee uuden puhemiehen nimenhuutoäänestyksellä, kun se kokoontuu ensimmäisen kerran yleisten vaalien jälkeen kaksivuotiskaudeksi tai kun puhemies kuolee, eroaa tai erotetaan tehtävästä kesken kauden. Puheenjohtajan valintaan tarvitaan enemmistö annetuista äänistä (toisin kuin edustajainhuoneen koko jäsenistön enemmistö).

Kuka oli kaikkien aikojen nuorin Yhdysvaltain senaattori?

1800-luvulla useat osavaltioiden lainsäätäjät valitsivat senaattoreita parikymppisinä, vaikka perustuslain mukainen alaikäraja oli 30 vuotta, kuten Henry Clay, joka vannoi virkavalansa 29-vuotiaana, ja John Henry Eaton, Yhdysvaltain historian nuorin senaattori, joka vannoi virkavalansa ollessaan 28-vuotias, 4 kuukautta ja 29 päivää.

Mitä Paul Ryan ajattelee?

Konservatismi ja puolueellisuus
Ryan on ”ylpeästi, konservatiivisesti ideologinen” ja ”uskonnollisesti konservatiivinen”, The New York Timesin mukaan vuonna , hänet arvioitiin edustajainhuoneen 39. konservatiivisimmaksi jäseneksi.

Kuka oli Wisconsinin edustajainhuoneen puhemies?Edustaja Robin Vos on edustajakokouksen 75. puhemies ja Wisconsinin historian pitkäaikaisin puhemies. Elinikäinen Racinen piirikunnan asukas johtaa edustajainhuonetta, johon kuuluu 99 jäsentä, jotka ovat valinneet hänet johtamaan edustajainhuonetta vuodesta 2013 lähtien.

Mikä on edustajainhuoneen puhemiehen nimi nyt vuonna 2022?

Nykyinen edustajainhuoneen puhemies on kalifornialainen demokraatti Nancy Pelosi.Kenestä tuli edustajainhuoneen puhemies vuonna 2015?

Tämä oli 124. edustajainhuoneen puhemiehen vaali sen jälkeen, kun puhemiehen virka perustettiin vuonna 1789. Tapa- ja talousvaliokunnan puheenjohtaja, republikaanien kongressiedustaja Paul Ryan voitti vaalin saaden 236 ääntä, mikä on 435-jäsenisen kamarin ehdoton enemmistö.

Kuka oli edustajainhuoneen ensimmäinen naispuolinen puhemies?

Kalifornialainen Nancy Pelosi valittiin ensimmäisenä naisena edustajainhuoneen puhemieheksi vuonna 2007.

Mikä on edustajainhuoneen puhemiehen nimi nyt vuonna 2022?

Nykyinen edustajainhuoneen puhemies on kalifornialainen demokraatti Nancy Pelosi.

Kuka oli ensimmäinen Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen valittu naispuolinen edustaja?Ensimmäisen kongressiin valitun naisen, Montanan edustajan Jeannette Rankinin valan vannominen. Kuva Library of Congressin luvalla Montanan edustaja Jeannette Rankin, äänioikeusjohtaja ja pasifisti, oli ainoa kongressin jäsen, joka äänesti ensimmäiseen ja toiseen maailmansotaan pääsyä vastaan.

Kuka oli edustajainhuoneen ensimmäinen puhemies?

Ensimmäinen edustajainhuoneen puhemies, Pennsylvanian Frederick A.C. Muhlenberg. Esineestä Pennsylvanian Frederick Augustus Conrad Muhlenberg valittiin parlamentin ensimmäiseksi puhemieheksi 1. huhtikuuta 1789. Hän toimi puhemiehenä kaksi peräkkäistä kautta.

Pitääkö edustajainhuoneen puhemiehen kuulua enemmistöpuolueeseen?

Parlamentin puhemies
Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsenet äänestävät joka toinen vuosi uuden kongressin ensimmäisenä päivänä. Molemmat suuret poliittiset puolueet asettavat yhden ehdokkaan puhemiehen virkaan. Enemmistöpuolueen ehdokas voittaa yleensä.

Kuinka monta parlamentin puhemiestä on ollut?

Puhujien kokonaismäärä:
Edustajainhuoneen puhemiehenä on tähän mennessä toiminut 54 henkilöä.

Kuka nimittää parlamentin puhemiehen?Puhemiehen valitsee uuden kongressin alussa enemmistö valituista edustajista ehdokkaista, jotka enemmistö- ja vähemmistöpuolueiden ryhmät ovat erikseen valinneet. Puolueidensa jäsenet valitsevat nämä ehdokkaat pian uuden kongressin valinnan jälkeen pidettävissä järjestäytymiskokouksissa.

Kuka on toinen edustajainhuoneen puhemiehen virassa?

Nykyinen perimyslinja

Ei. Toimi Tässä oleva
1 Varapuhemies Kamala Harris
2 Ensimmäinen edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi
3 Senaatin väliaikainen puheenjohtaja Patrick Leahy
4 ulkoministeri Antony Blinken

Voidaanko parlamentin alahuoneen puhemies erottaa?

Perinteisesti puhemiehelle on tarjottu elinkautista jäsenyyttä ylähuoneessa, kun hän on luopunut tehtävästään, vaikka hänet olisi syrjäytetty poliittisen skandaalin seurauksena. Tämä perinne rikottiin vuonna 2020, kun John Bercowista tuli ensimmäinen 230 vuoteen, joka luopui puhemiehen tehtävästä eikä hallitus asettanut häntä ehdolle Lordeihin.

Miten edustajainhuoneen jäsen voidaan erottaa?

Yhdysvaltojen perustuslain I artiklan 5 kohdassa määrätään, että ”jokainen edustajainhuone [kongressissa] voi määrätä työjärjestyksensä, rangaista jäseniään häiriökäyttäytymisestä ja kahden kolmasosan suostumuksella erottaa jäsenen”. Vuoden 1789 jälkeen senaatti on erottanut vain 15 jäsentä.

Kuinka kauan on asuttava osavaltiossa, jotta voi asettua ehdolle senaattiin?

Senaattoriksi ei saa valita henkilöä, joka ei ole täyttänyt kolmeakymmentä vuotta ja ollut yhdeksän vuotta Yhdysvaltojen kansalainen ja joka ei valittaessa ole sen osavaltion asukas, josta hänet valitaan.