Englanti

Dido
Syntymänimi Florian Cloud de Bounevialle Armstrong
Syntynyt 25. joulukuuta 1971 Kensington, Lontoo, Englanti
Lajityypit Electropop downtempo trip hop folktronica
Ammattinimike(t) Laulaja, biisintekijä

Missä Dido kasvoi?

Dido Armstrong syntyi ja varttui Lontoossa, Englannissa; hän oli kirjankustantaja William Armstrongin ja hänen vaimonsa Clairen tytär, kotiäiti, jonka harrastus oli runojen kirjoittaminen. Hänen vanhempansa antoivat hänelle nimen karthagolaisen kuningattaren mukaan.

Milloin Dido tuli ulos?

Didon debyyttialbumi No Angel julkaistiin kesäkuussa 1999. Seuraavana vuonna räppäri Eminem otti näytteen kappaleesta ”Thank You” kappaleessaan ”Stan”. ”Stan” nousi listaykköseksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja sai platinasertifikaatin. Singlen menestys esitteli Didon ja No Angelin maailmanlaajuiselle yleisölle.

Onko Dido britti?

Dido on englantilainen laulaja-lauluntekijä, joka saavutti kansainvälistä menestystä vuonna 1999 julkaistulla debyyttialbumillaan No Angel. Sitä myytiin maailmanlaajuisesti yli 21 miljoonaa kappaletta, ja se voitti useita palkintoja.

Mitä Dido tarkoittaa?

: ilkikurinen tai oikukas teko : kepponen, kepponen. käytetään usein sanonnassa cut didoes. : jotain, joka on kevytmielistä tai näyttävää. Dido.

Onko Dido kreikkalainen vai roomalainen?

Dido, kreikkalaisessa legendassa myös Elissa, Karthagon perustaja, tyrannialaisen kuninkaan Mutton (tai Beluksen) tytär ja Syykeuksen (tai Akerbasin) vaimo.

Onko Dido egyptiläinen?Hänen mukaansa Dido oli alun perin kotoisin Foinikiasta, jossa hänen isänsä oli naittanut hänet rikkaalle maanomistajalle nimeltä Syykeus. Didon ahne veli Pygmalion tappaa Didon rakastetun Syykeuksen, jotta hän voisi varastaa kaikki tämän rikkaudet.

Miksi Dido lopetti laulamisen?

Laulan aina, kirjoitan aina lauluja. Musiikki on tapa, jolla ymmärrän maailmaa. Lakkasin vain soittamasta sitä muille kuin perheelleni.”Millainen ihminen Dido on?

Dido on Karthagon kuningatar. Vergilius kuvaa hänet Aeneaksen tasa-arvoiseksi ja naiselliseksi vastineeksi. Hän on vastakohta, vahva, päättäväinen ja itsenäinen nainen, jolla on sankarillisia ulottuvuuksia. Aeneaksen tavoin Dido pakeni kotimaastaan hänestä riippumattomien olosuhteiden vuoksi.

Onko Dido feministi?

Dido vaikutti yhteiskuntaan pysyvästi, koska hän otti elämänsä omiin käsiinsä. Häntä voidaan pitää yhtenä maailman ensimmäisistä feministeistä.

Kenet Dido kirosi?

Aeneas
Ennen itsemurhaansa Dido kiroaa Aeneaksen ja hänen jälkeläisensä tulevaisuuteen, joka on täynnä sotaa ja kuolemaa. Hän kehottaa kansaansa nousemaan Aeneasta vastaan ja asettaa näin Karthagon ja Rooman ikuisiksi vihollisiksi.

Missä Dido asuu?Pohjois-Lontoossa
Hän meni naimisiin kirjailija Rohan Gavinin kanssa vuonna 2010, ja he asuvat yhdessä Pohjois-Lontoossa, lähellä kotiseutuaan, vuonna 2011 syntyneen Stanley-poikansa kanssa. ”Minulla on ollut ihanaa, olen ollut perheeni kanssa, tavannut ystäviä ja nähnyt maailmaa”, Dido sanoo.

Miksi Dido lähti Foinikiasta?

Erään kertomuksen mukaan Dido, joka tunnettiin aiemmin nimellä Elissa, joutui pakenemaan Tyyrosta sen jälkeen, kun hänen veljensä Pygmalion oli murhannut hänen miehensä. Sen jälkeen hän pakeni Utikaan, toiseen foinikialaiseen kaupunkiin, jossa hän neuvotteli Libyan kuninkaan Hiarbasin kanssa omasta maastaan.

Missä on Dido Aineideasta?

Carthage
Ennen Aeneaksen saapumista Dido on Pohjois-Afrikan rannikolle perustamansa Karthagon itsevarma ja pätevä hallitsija.

Miksi Eminem otti näytteen Didosta?

Heti kun Eminem kuuli Didon haikean äänen ”Stanin” demoversiossa, hän tiesi, mistä kappaleen piti kertoa. ”Hänen sanansa saivat minut välittömästi sinne”, hän sanoi VH1:n Ultimate Albums -sarjassa Marshall Mathersin LP:tä analysoidessaan. ”’Your picture on my wall’ – tämä kertoo pakkomielteisestä fanista.