Kiina rajoittuu 14 maahan: Afganistan, Bhutan, Intia, Kazakstan, Pohjois-Korea, Kirgisia, Laos, Mongolia, Myanmar (Burma), Nepal, Pakistan, Venäjä, Tadžikistan ja Vietnam.

Kuinka monella maalla on yhteinen raja Kiinan kanssa?

neljätoista valtiota
Maalla Kiinalla on yhteiset rajat neljäntoista valtion kanssa. Tärkeimmät näistä ovat Venäjä, Pohjois-Korea, Vietnam, Myanmar (Burma), Intia, Pakistan, Afganistan ja neljä Keski-Aasian valtiota.

Millä maalla on suurin yhteinen raja Kiinan kanssa?

Mongolia
Kiina jakaa maarajansa monien maiden kanssa. Pisin yhteinen raja on Mongolian kanssa, jonka pituus on 4677 kilometriä, ja seuraavina ovat Venäjä, jonka pituus on 3645 kilometriä, Intia, jonka pituus on 3380 kilometriä, ja Myanmar, jonka pituus on 2185 kilometriä.

Onko Kiinalla yhteinen raja Venäjän kanssa?

Nykyään Venäjällä ja Kiinalla on noin 4 300 kilometrin pituinen yhteinen raja. Vielä vähän aikaa sitten Kiinan ja Neuvostoliiton sekä Kiinan ja Intian rajoista kiisteltiin kiivaasti, ja niissä nähtiin aseellisia konflikteja ja verisiä yhteenottoja, kuten Kiinan ja Intian sotilaallinen konflikti vuonna 1962 ja Kiinan ja Neuvostoliiton aseellinen konflikti maaliskuussa 1969 Ussuri-joen Damanskin saaresta.

Mikä maa rajoittuu ainoastaan Kiinaan?

Korea: rajoittui vain Kiinaan useiden satojen vuosien ajan ennen vuotta 1860, jonka jälkeen tuli toinen kansainvälinen raja Venäjän kanssa (noin 17 km pitkä) Pekingin sopimuksen mukaan. Vuonna 1945 tapahtuneen Korean jaon jälkeen vain Pohjois-Korea jakaa tämän rajan.

Millä maalla ei ole maarajoja?

Kyllä, valmistautukaa tähän – tämä on virallisesti tunnustettu maa, jossa ei ole maata! Tervetuloa Maltan suvereeniin sotilasjärjestöön.

Mikä on maailman pisin raja?Maaraja: Kanadan ja Yhdysvaltojen raja on maailman pisin kansainvälinen raja, 8 890 kilometriä. Vertailun vuoksi mainittakoon Venäjän ja Kazakstanin välinen 6 846 kilometrin pituinen raja ja Chilen ja Argentiinan välinen 5 308 kilometrin pituinen raja.

Tukeeko Kiina Venäjää?

Pääsihteeri Xi vahvistaa Kiinan läheiset suhteet Venäjään ja sanoo, että ”Kiina on valmis työskentelemään Venäjän kanssa tukeakseen edelleen toisiaan niiden suvereniteettiin ja turvallisuuteen liittyvissä keskeisissä kysymyksissä”.Kuinka paljon maata Venäjä otti Kiinalta?

Niinpä venäläiset hyödynsivät Kiinan heikkoutta ja muiden eurooppalaisten suurvaltojen voimaa puhtaasti diplomatian keinoin ja vain muutaman tuhannen sotilaan voimin ja liittivät itselleen 350 000 neliömailia (910 000 km2) Kiinan aluetta.

Mitkä ovat 11 Kiinaan rajoittuvaa maata?

Kiina rajoittuu 14 maahan: Afganistan, Bhutan, Intia, Kazakstan, Pohjois-Korea, Kirgisia, Laos, Mongolia, Myanmar (Burma), Nepal, Pakistan, Venäjä, Tadžikistan ja Vietnam.

Millä maalla on suurin yhteinen raja?

Bangladeshilla on näistä maista pisin yhteinen raja. Intian ja Bangladeshin välisen rajan pituus on 4096,7 kilometriä. Se on maailman viidenneksi pisin maaraja.

Millä maalla on korkein yhteinen raja?Kiina on maailman neljänneksi suurin maa, jolla on pieni rantaviiva ja joka on suurimmalta osin sisämaassa ja jolla on yhteinen raja 14 maan kanssa: Intia, Pakistan, Nepal, Venäjä, Bhutan, Myanmar, Afganistan, Kazakstan, Kirgisia, Tadžikistan, Pohjois-Korea, Mongolia, Laos ja Vietnam. Oliko tästä vastauksesta apua?

Minkä maan kanssa maalla on pisin yhteinen raja?

Intia jakaa 4096,7 kilometrin pituisen maarajan Bangladeshin kanssa; se on pisin kaikista muista naapurimaista.

Millä maalla on eniten yhteisiä rajoja?

Kiina
Kiinalla on 14 naapurimaata
Tämä sijainti (monien pienten maiden vieressä) ja 13 954 mailin (22 457 kilometrin) pituinen raja nostavat Kiinan maailman eniten naapureita omaavan maan listan kärkeen.

Mikä on maailman vahvin raja?

10 maailman vaikeinta rajaa Korean ja Etelä-Korean raja.

 • Angola-demokraattinen Kongon tasavallan raja.
 • Kenya-Somalian raja.
 • Venezuela-Kolumbian raja.


 

<<

 

 • Iran- Irakin raja.

 

Kuka on maailman paras raja?

16 mielenkiintoisimmat kansainväliset rajat maailmassa (…

 • Alankomaat ja Belgia.
 • Itävalta – Slovakia – Unkari.
 • Norja ja Ruotsi.
 • Belgia – Alankomaat – Saksa.
 • Puola – Ukrainan raja.
 • USA ja Kanada.
 • Espanja ja Portugali.
 • Norja – Venäjä.