John Llewellyn Lewis (12. helmikuuta 1880 – 11. kesäkuuta 1969) oli yhdysvaltalainen järjestäytyneen työväenliikkeen johtaja, joka toimi United Mine Workers of AmericaUnited Mine Workers of AmericaUnited Mine Workers of AmericaUnited Mine Workers of America (UMW tai UMWA) on pohjoisamerikkalainen ammattiyhdistys, joka tunnetaan parhaiten hiilikaivostyöläisten edustamisesta. Nykyään liitto edustaa myös terveydenhuollon työntekijöitä, kuorma-autonkuljettajia, teollisuustyöntekijöitä ja julkisia työntekijöitä Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Kuka perusti kaivosmiesten liiton?

John Llewellyn Lewis
John Llewellyn Lewis oli United Mine Workers of American (UMWA) -järjestön puheenjohtaja vuosina 1920-1960 ja CIO:n (Congress of Industrial Organizations) perustajajäsen. Hän oli 1930-luvun työväenliikkeen hallitseva ääni.

Mikä on kaivostyöläisten liiton nimi?

National Union of Mineworkers (NUM) on Ison-Britannian hiilikaivostyöläisten ammattiliitto, joka muodostettiin vuonna 1945 Ison-Britannian kaivostyöläisten liitosta (Miners’ Federation of Great Britain, MFGB).
National Union of Mineworkers (Great Britain)

Edeltäjä Miners’ Federation of Great Britain
Jäsenet 423 085 (1946) 750 (2016) 311 (2018)
Tähtihenkilöt Chris Kitchen (sihteeri) Nicky Wilson (puheenjohtaja)

Milloin kaivosyhtiöiden liitto perustettiin?

Se rekisteröitiin virallisesti liitoksi vuonna 2001. Mining Weekly -lehden mukaan liitto erottaa itsensä NUM:sta siinä, että se on ”epäpoliittinen ja ei-kommunistinen”.

Kuka louhi ensimmäisenä?

Egyptiläiset ja sumerilaiset sulattivat malmista kultaa ja hopeaa 6000 vuotta sitten. Tämän seurauksena näillä metalleilla alkoi olla arvoa, joka oli siirrettävissä ihmisten ja kulttuurien välillä. Noin 5 500 vuotta sitten tässä kaivostoiminnan historiassa löydettiin tina.

Miksi kaivosalan ammattiliitot perustettiin?

United Mine Workers of America (UMWA) perustettiin vuonna 1890 taistelemaan maan hiilikaivostyöläisten paremman palkan ja työolojen puolesta. Coloradossa liitto oli aktiivisimmillaan 1900-luvun alussa, ja tuhannet sen jäsenet osallistuivat lakkoihin Fremontin, Huerfanon ja Las Animasin piirikuntien eteläisillä hiilikentillä.

Mikä on kaivoksen johtajan nimi?Johtaja
Johtaja – Kaivoksen, sekä maanpäällisen että maanalaisen kaivoksen, vastuuhenkilö. Keskihaihtuva bitumipitoinen hiili – Sitoutumaton bitumipitoinen hiili, jossa on 69-78 % kiinteää hiiltä ja 22-31 % haihtuvia aineita.

Milloin hiilikaivostoiminta järjestäytyi?

Kun kansallinen elvytyslaki (National Recovery Act) hyväksyttiin vuonna 1933 suuren laman aikana, järjestäjät levittäytyivät kaikkialle Yhdysvaltoihin järjestääkseen kaikki hiilikaivostyöläiset ammattiliittoihin.Mistä kaivostyöläisten lakko alkoi?

Päälakko alkoi 6. maaliskuuta 1984 Cortonwood Collieryn työtaistelulla, joka johti siihen, että NUM:n Yorkshiren alue hyväksyi lakon Yorkshiren alueen vuoden 1981 äänestystuloksen perusteella, joka myöhemmin kiistettiin oikeudessa.

Miksi kaivostyöläiset halusivat liittoutua?

Parantaakseen työolojaan ja yritystyönantajien kohtelua kaivostyöläiset ja heidän perheensä järjestäytyivät ammattiyhdistyksiin, kuten United Mine Workers of America, Progressive Miners Union ja National Union of Mineworkers.

Kuinka suuri osuus kaivostyöläisistä kuuluu ammattiliittoon?

S&P Global Market Intelligencen liittovaltion tietojen analyysin mukaan yhdysvaltalaiset kivihiiliyhtiöt tuottivat vuoden 2018 kolmella ensimmäisellä neljänneksellä noin 562,9 miljoonaa tonnia kivihiiltä, mutta vain noin 87,6 miljoonaa tonnia eli 15,6 prosenttia oli peräisin kaivoksista, jotka ilmoittivat, että niiden työvoimaa edustaa ammattiliitto.

Kuinka monta tuntia kaivosmiehet työskentelevät päivässä?Jotkut lähtevät alas ennen auringonnousua ja palaavat seitsemän-12 tuntia myöhemmin. Curtis Burton, 42, sanoi, että Cumberlandin kaivoksessa Greenen piirikunnassa Pennsylvaniassa on kolme kahdeksan tunnin vuoroa, mutta jokainen vuoro kestää lopulta 10 tuntia, koska kaivostyömaalle pääseminen kestää kaksi tuntia ennen kuin kaivostyöläiset pääsevät töihin.

Mikä on hiilikaivostyöläisen keskimääräinen elinajanodote?

Keskimääräinen elinajanodote kivihiilikaivoksissa 15-vuotiaana työnsä aloittaneilla oli 58,91 vuotta ja 49,23 vuotta maanpäällisillä ja maanalaisilla työntekijöillä.