Tutkiva toimittaja Seymour Hersh paljastaa Dispatch News Servicen kautta toimitetussa ja yli 30 sanomalehden julkaisemassa sähkeessä, kuinka laajoja syytöksiä Yhdysvaltain armeija on nostanut luutnantti William L. G.

Kuka ilmoitti My Lain verilöylystä?

Sana Calleyn syytteeseen asettamisesta päätyi kuitenkin amerikkalaiselle tutkivalle toimittajalle ja freelance-toimittajalle Seymour Hershille. My Lai paljastui amerikkalaiselle yleisölle ensimmäisen kerran 13. marraskuuta 1969 – lähes kaksi vuotta tapahtuman jälkeen – kun Hersh julkaisi Dispatch News Servicen kautta jutun.

Kuka oli My Lain joukkomurhan syntipukki?

William Calley on jälleen uutisissa. Nuorta luutnanttia, joka tuomittiin vuonna 1971 22 vietnamilaisen kyläläisen murhasta My Lai’ssa, on jo vuosia pidetty syntipukkina. New York Timesin tuore pääkirjoitus nosti panoksia ja kutsui häntä ”klassiseksi syntipukiksi”.

Pääsikö kukaan karkuun My Laissa?

Kuusi eloonjäänyttä
Muistomuseon mukaan Thaun ja hänen lapsensa kuuluivat kuuteen ojassa hengissä selvinneeseen ihmiseen. Thuan odotti tuntikausia, hän sanoi, että amerikkalaiset lähtisivät pois. ”He rentoutuivat pankissa ja odottivat siellä, ja me pakenimme, kun he siirtyivät toiseen paikkaan”, Thuan sanoi.

Kuka oli My Lain sankari?

Hugh Thompson
Hugh Thompson on todellinen Vietnamin sodan sankari, joka suojeli satoja ihmisiä Yhdysvaltain joukkojen joukkomurhalta My Laissa.

Kuka joutui vankilaan My Lain takia?

William L. Calley
Yhdysvaltain armeijan sotaoikeus Fort Benningissä Georgiassa toteaa William L. Calleyn syylliseksi tahalliseen murhaan My Laissa. Calley, joukkueenjohtaja, oli johtanut miehiään vietnamilaisten siviilien, myös naisten ja lasten, joukkomurhaan My Lai 4:ssä, joka on kyläkeskittymä Quang Ngain maakunnassa 16. maaliskuuta 1968.

Mitä Charlie-komppania teki My Laissa?CID aloittaa siviiliuhrien laskennan My Laissa. Laskennan mukaan Charlie-komppania tappoi 347 vietnamilaista miestä, naista ja lasta. Charlie-komppanian 45 jäsentä todetaan syyllisiksi rikoksiin, jotka vaihtelevat sotasääntöjen rikkomisesta murhaan. Peersin tutkinta on kerännyt lausuntoja 39 todistajalta.

Onko William Calley syntipukki?

Yksitoista muuta miestä syytettiin murhasta, vammauttamisesta tai pahoinpitelystä murhatarkoituksessa, mutta heidän tapauksensa hylättiin ennen oikeudenkäyntiä tai heidät vapautettiin syytteistä. Monille Calley ei ollut roisto. Itse asiassa hänen tuomionsa aikaan tehtyjen kyselyjen mukaan enemmistö amerikkalaisista piti häntä syntipukkina.Miksi My Lain verilöylyä salattiin?

Yhdysvaltain armeija oli vuosia pettänyt yleisöä sodan kulusta, mutta tämä oli yhteinen yritys salata barbaarinen teko ja kääntää se riemukkaaksi voitoksi Vietkongista. Itse julmuus oli syvästi epäinhimillinen teko.

Mikä pysäytti My Lain verilöylyn?

Barker lähetti välittömästi radioitse maajoukot lopettamaan ”tappamiset”. Kun helikopteri oli tankattu, Thompsonin miehistö palasi kylään varmistaakseen, ettei siviilejä enää murhattu ja että haavoittuneet oli evakuoitu.

Tekivätkö Yhdysvallat sotarikoksia Vietnamissa?

Sodan aikana 95 Yhdysvaltain armeijan ja 27 merijalkaväen sotilasta tuomittiin sotaoikeudessa vietnamilaisten murhasta tai taposta. Yhdysvaltain joukot perustivat myös lukuisia vapaatulivyöhykkeitä taktiikkana estää Vietkongin taistelijoita suojautumasta etelävietnamilaisiin kyliin.

Selvisikö kukaan My Lain verilöylystä?Otin myös kuvan tuosta helikopterista ja sitten Ducista ja Haista”, Haeberle sanoi. Nämä kaksi lasta kuuluivat kouralliseen joukkoon, jotka selvisivät hengissä My Lain verilöylystä, jossa kuoli 504 siviiliä.

Kuinka karmea Vietnamin sota oli?

Raakuus on dokumentoitu hyvin: Perheet raahattiin kodeistaan, heitettiin ojiin ja teloitettiin.

Miten amerikkalaiset reagoivat My Lain tapahtumiin?

Vastaus ja selitys: Amerikan reaktio My Lain verilöylyyn oli kaksijakoinen, ja se oli samanlainen kuin muutkin Vietnamin sodan aiheuttamat jakolinjat. Monet amerikkalaiset olivat järkyttyneitä ja raivoissaan naisten ja lasten tahallisesta tappamisesta.

Miten My Lain verilöyly lopetettiin?

Kaikki ovat kuulleet My Lain verilöylystä – siitä tuli tänään 50 vuotta sitten, 16. maaliskuuta 1968 – mutta harva tietää miehestä, joka esti sen: Hugh Thompsonista, armeijan helikopterilentäjästä. Kun hän saapui paikalle, amerikkalaiset sotilaat olivat jo tappaneet 504 vietnamilaista siviiliä (tämä on vietnamilaisten laskelma; Yhdysvaltain armeijan mukaan 347).

Miten My Lain verilöyly vaikutti yleiseen mielipiteeseen?My Lain verilöylyä ympäröivä julkisuus osoittautui merkittäväksi käännekohdaksi amerikkalaisten julkisessa mielipiteessä. Se havainnollisti Yhdysvaltojen joukkojen käyttäytymisen heikkenemistä ja horjutti moraalista argumenttia, jonka mukaan Vietnam oli pelastettava ”kommunismin pahuudelta”.

Tekivätkö Yhdysvallat sotarikoksia Vietnamissa?

Sodan aikana 95 Yhdysvaltain armeijan ja 27 merijalkaväen sotilasta tuomittiin sotaoikeudessa vietnamilaisten murhasta tai taposta. Yhdysvaltain joukot perustivat myös lukuisia vapaatulivyöhykkeitä taktiikkana estää Vietkongin taistelijoita suojautumasta etelävietnamilaisiin kyliin.

Oliko My Lain verilöyly käännekohta?

Satojen ihmisten ampuminen vietnamilaisessa My Lain kylässä vuonna 1968 merkitsi ratkaisevaa käännekohtaa amerikkalaisten tunteissa Vietnamin sotaa kohtaan.