Kuka oli Akilleksen pojan äiti?Akhilleus sai Lykomedeksen tyttären Deidamian kanssa, jonka hän Statiuksen kertomuksen mukaan raiskasi, kaksi poikaa, Neoptolemoksen (jota kutsuttiin myös Pyrrhokseksi isänsä mahdollisen peitenimen mukaan) ja Oneirosin.

Kenellä oli Akilleksen poika?

Akhilleuksen poika oli prinsessan lapsi
Kun yksi kuningas Lykomedeen tyttäristä, prinsessa Deidamia, sai tietää, että Akilles oli itse asiassa poika, hän ja Akilles aloittivat lyhyen, mutta intohimoisen rakkaussuhteen. Suhteen tuloksena syntyi Akhilleuksen poika, jonka he nimesivät Pyrrhus Neoptolemukseksi.

Saivatko Briseis ja Akilles lapsen?

Nyt Barker on palannut The Women of Troyn kanssa. Vuosia on kulunut, sota on päättynyt, Akhilleus on kuollut ja Briseis on raskaana. Ennen viimeistä taisteluaan Akhilleus antoi Briseiksen luotetulle kenraalilleen Alkimokselle, jotta häntä ei huutokaupattaisi muun omaisuutensa mukana.

Miksi Akilles sai lapsen?

Pitääkseen Akhilleuksen poissa Troijan sodasta hän piilotti Akhilleuksen naiseksi pukeutuneena kuningas Lykomedeksen hoviin Skyroksen saarella. Kuninkaan tytär Deidamia sai selville Akilleksen todellisen sukupuolen ja ryhtyi suhteeseen hänen kanssaan. Suhteesta syntyi poika nimeltä Neoptolemos.

Oliko Akhilleuksella miespuolinen rakastaja?

Oliko Akhilleuksella miespuolinen rakastaja? Akillekselle kehittyy poikasena läheinen suhde toiseen Patroklos-nimiseen poikaan, joka liittyy Akilleksen talouteen maanpakolaisena tapettuaan vahingossa toisen lapsen. Heistä tulee ystäviä ja mahdollisesti rakastavaisia.

Kuka oli Akilleksen naisrakastaja?

Briseis
Vaikka Briseis oli sotasaalis, Akilles ja Briseis rakastuivat toisiinsa, ja Akilles saattoi lähteä Troijaan aikomuksenaan viettää paljon aikaa Briseisin kanssa teltassaan, kuten elokuvassa esitetään.

Kuka oli Akilleksen ensimmäinen vaimo?Kun hänen joukkonsa harvenivat, Agamemnon suostui lopulta antamaan Chryseiksen palata isänsä luo. Hän vaati kuitenkin vastineeksi korvaavaa jalkavaimoa: Akhilleuksen vaimon, troijalaisen prinsessa Breseisin.Ketä Akilles suuteli?

Koska monet kreikkalaiset 5. ja 4. vuosisadalla eaa., vuosisatoja Iliaanin kirjoittamisen jälkeen, kuvasivat Akhilleuksen ja Patroklosin rakastavaisina.

Muuttuiko Akilles tytöksi?

Tarina siitä, kuinka Akilles naamioitui tytöksi Skyroksen kuninkaan hovissa, rakastui yhteen prinsessoista ja meni tämän kanssa naimisiin ennen kuin lähti Troijaan, oli suosittu taiteen ja kirjallisuuden aihe klassisesta ajasta 1900-luvun puoliväliin asti.

Miksi Akilles rakasti Briseistä?

Troijan sodan aikana Akhilleus hyökkää Lyrnessoksen kaupunkiin, ja Briseisin aviomies, kuningas Mynes, kuolee. Sen sijaan, että Akhilleus olisi tappanut Briseiksen kuten hänen perheensä, hän ottaa Briseiksen sotasaaliikseen. Hänen kauneutensa pelastaa hänet. Briseis rakastuu Akhilleukseen ja toivoo pääsevänsä sodan jälkeen hänen kanssaan naimisiin.

Mitä Briseikselle tapahtuu Akhilleuksen kuoleman jälkeen?

Pian hän otti tehtäväkseen valmistella Akillesta tuonpuoleiseen. Robert Bellin mukaan Briseis ”annettiin Troijan kukistumisen jälkeen yhdelle Akhilleuksen aseveljistä, aivan kuten hänen haarniskansa oli ollut”, Akhilleuksen kuoleman jälkeen.

Kuka tappoi Pyrrhoksen?Pyrrhos on vihdoin mennyt väärän henkilön yli, ja Orestes kaataa hänet. Loppu on tyydyttävä ja mielenkiintoinen: Agamemnonin ja Akilleksen vihanpito on toistunut seuraavassa sukupolvessa – mutta tällä kertaa ainakin minun mielestäni sympatiat ovat kääntyneet.

Onko Ajax Akhilleuksen poika?

Ajax on Aeakoksen pojan ja Zeuksen pojanpojan Telamonin ja tämän ensimmäisen vaimon Periboian poika. Setänsä Peleuksen (Telamonin veljen) kautta hän on Akhilleuksen serkku ja Teukerin vanhempi velipuoli.

Kuka oli Akhilleuksen ensimmäinen vaimo?

Kun hänen joukkonsa harvenivat, Agamemnon suostui lopulta antamaan Chryseiksen palata isänsä luo. Hän vaati kuitenkin vastineeksi korvaavaa jalkavaimoa: Akhilleuksen vaimon, troijalaisen prinsessa Breseisin.

Kenen kanssa Akilles makasi?

Siinä Akilleksella ja Patroklosilla on seksuaalinen suhde. Tässä on yksi lyhyt ote heidän nuoruudestaan, ennen Troijan sodan alkua: ”Minä vapisin, pelkäsin ajaa hänet pakoon.

Mihin Akilleksen äiti kastoi hänet?Termi Akilleen kantapää viittaa haavoittuvuuteen tai heikkouteen. Se juontaa juurensa myyttiin, jossa Akhilleuksen äiti kastoi hänet Styx-jokeen, jolloin Akhilleuksen koko vartalo muuttui haavoittumattomaksi lukuun ottamatta sitä osaa jalkaterästä, jossa äiti piti häntä – sananlaskun Akhilleuksen kantapää.

Muuttuiko Akilles tytöksi?

Tarina siitä, kuinka Akilles naamioitui tytöksi Skyroksen kuninkaan hovissa, rakastui yhteen prinsessoista ja meni tämän kanssa naimisiin ennen kuin lähti Troijaan, oli suosittu taiteen ja kirjallisuuden aihe klassisesta ajasta 1900-luvun puoliväliin asti.

Kasvatettiinko Akilles tyttönä?

Antiikin legendan mukaan Akhilleuksen äiti tiesi, että hänen poikansa kuolisi, jos hän osallistuisi Troijan sotaan, ja naamioi hänet naiseksi ja antoi hänet kuningas Lykomedeksen talouteen, jossa hän asui kuninkaan tyttärien keskuudessa.