Kuka saa presidentin vapaudenmitalin?Yhdysvaltain presidentti myöntää presidentin vapaudenmitalin ”erityisen ansiokkaasta panoksesta (1) Yhdysvaltojen turvallisuuden tai kansallisten etujen edistämiseksi, tai (2) maailmanrauhan edistämiseksi, tai (3) kulttuurin tai muiden merkittävien julkisten tai yksityisten pyrkimysten edistämiseksi”. Palkittavat valitsee presidentti tai

Keitä ovat Vapaudenmitalin saajat vuonna 2022?

Seuraaville henkilöille palkitaan Presidential Medal of Freedom:

 • Simone Biles.
 • Sisko Simone Campbell.
 • Julieta García.
 • Gabrielle Giffords.
 • Fred Gray.
 • Steve Jobs (postuumi)
 • Isä Alexander Karloutsos.
 • Khizr Khan.
 • < /ul>

  Mitkä urheilijat ovat saaneet presidentin vapaudenmitalin?

  Presidentti Joe Biden myönsi torstaina Yhdysvaltain korkeimman siviilikunniamerkin, Presidential Medal of Freedomin, 17 henkilölle. Palkittujen joukossa oli kaksi olympiaurheilijaa – jalkapalloilija Megan Rapinoe ja voimistelija Simone Biles – sekä Oscar-palkittu näyttelijä Denzel Washington.

  Mikä on maailman korkein kunnia?

  Kunniamitali on Yhdysvaltain asevoimien korkein sotilasansiomerkki, ja se myönnetään tunnustuksena amerikkalaisille sotilaille, merimiehille, merijalkaväelle, merijalkaväelle, ilmavoimille, vartijoille ja rannikkovartijoille, jotka ovat kunnostautuneet urhoollisilla teoilla.

  Kunniamitali
  Tyyppi Sotilasmitali kaulanauhalla (kunniamerkki)

  Mitä etuja vapaudenmitalin saajat saavat?

  8 erityisetujen kunniamitalin saajaa saavat poikkeuksellisesta palvelustaan

  • kuukausieläkkeen ja erityiseläkepalkan.
  • yhdenmukaiset avustukset.
  • Pysäköintipaikat.
  • Ensisijainen avaruusmatka.
  • Kutsut presidentin avajaisiin.
  • Akatemian nimitykset huollettaville.
  • Medal of Honor -lippu.
  • Täydet sotilaalliset hautauskunniot.

  Kuka on nuorin henkilö, joka on saanut presidentin vapaudenmitalin?

  Yhdysvaltalaisesta voimistelijasta Simone Bilesistä tuli torstaina 25-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin presidentin vapaudenmitalin saanut henkilö. Aja uutiset: Presidentti Joe Biden luovutti maan korkeimman siviilikunniamerkin Bilesille ja 16 muulle henkilölle, joiden joukossa oli myös entinen rep.

  Kuka on nuorin kunniamitalin saanut henkilö?

  Jack Lucasin uskomaton tarina: Lucas Lucasin tarina: Nuorin kunniamitalin saaja toisessa maailmansodassa. Jack Lucas pelasti kolmen miehen hengen… vain kuusi päivää 17-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen. Jacklyn ”Jack” Lucas syntyi 14. helmikuuta 1928 Plymouthissa, Pohjois-Carolinassa.

  Onko Oprahilla vapaudenmitali?

  Presidentin vapaudenmitalin saaja – Oprah Winfrey | Valkoinen talo.

  Miksi Simone Biles sai vapaudenmitalin?

  Urheilija, jolla on seitsemän olympiamitalia vyöllään, sai kunnianosoituksen paitsi voimistelulahjakkuudestaan myös urheilijoiden ”mielenterveyden ja turvallisuuden, sijaishuoltojärjestelmässä olevien lasten ja seksuaalisen väkivallan uhrien” puolustamisesta Valkoisen talon mukaan. Hän on nuorin henkilö, joka on koskaan saanut kunnianosoituksen.

  Saavatko kunniamitalin saajat palkkaa takaisin?  (c) VA maksaa jokaiselle henkilölle, joka saa tai joka tulevaisuudessa saa kunniamitalieläkettä, takautuvan kertakorvauksen, joka on yhtä suuri kuin kunniamitalieläkkeen kokonaismäärä, jonka kyseinen henkilö olisi saanut ajanjaksona, joka alkaa sen tapahtuman jälkeisen kuukauden ensimmäisenä päivänä, josta veteraani on saanut kunniamitalieläkettä.

  Miksi Megan Rapinoe sai vapaudenmitalin?

  ”Hän auttoi johtamaan muutosta, joka on ehkä tärkein voitto kaikille jalkapallojoukkueemme tai minkä tahansa jalkapallojoukkueen jäsenille: naisten samapalkkaisuus.” Rapinoe on kuulunut Yhdysvaltain naisten maajoukkueeseen vuodesta 2006, ja hän on auttanut joukkuetta voittamaan kaksi olympiamitalia ja kaksi MM-mestaruutta.

  Kuka on nuorin henkilö, joka on saanut presidentin vapaudenmitalin?

  Yhdysvaltalaisesta voimistelijasta Simone Bilesistä tuli torstaina 25-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin presidentin vapaudenmitalin saanut henkilö. Aja uutiset: Presidentti Joe Biden luovutti maan korkeimman siviilikunniamerkin Bilesille ja 16 muulle henkilölle, joiden joukossa oli myös entinen rep.

  Miksi Ellen DeGeneres sai vapaudenmitalin?

  Lehdistötiedotteessa Valkoinen talo kunnioitti DeGeneresin monipuolista ammatillista työtä – aina hänen suositusta päiväsaikaan esitettävästä talk show’sta ääninäyttelyyn elokuvissa ”Finding Nemo” ja ”Finding Dory” – sekä hänen vaikuttamistyötään.

  Miksi Simone Biles sai vapaudenmitalin?  Urheilija, jolla on seitsemän olympiamitalia vyöllään, sai kunnianosoituksen paitsi voimistelulahjakkuudestaan myös urheilijoiden ”mielenterveyden ja turvallisuuden, sijaishuoltojärjestelmässä olevien lasten ja seksuaalisen väkivallan uhrien” puolustamisesta Valkoisen talon mukaan. Hän on nuorin henkilö, joka on koskaan saanut kunnianosoituksen.

  Saiko Ellen DeGeneres vapaudenmitalin?

  Presidentti Barack Obama palkitsi tiistaina Valkoisessa talossa 21 taiteilijaa, urheilijaa, aktivistia ja muita henkilöitä, joille hän myönsi presidentin vapaudenmitalin. Näiden saajien joukossa oli Ellen DeGeneres, joka kyynelehti ottaessaan kunnianosoituksen vastaan.

  Onko Oprahilla vapaudenmitali?

  Presidentin vapaudenmitalin saaja – Oprah Winfrey | Valkoinen talo.

  Kuka on kahdesti kieltäytynyt presidentin vapaudenmitalista?

  Dolly Parton
  TODAY toivottaa Dolly Partonille hyvää 75-vuotissyntymäpäivää!
  ”Se on virhe. Olen järkyttynyt”, entinen presidentti vastasi. ”Oikeastaan se oli moka, olen yllättynyt.