Selitys: Abraham Lincoln erotti McClellanin vuonna 1862 Potomacin armeijan komennosta, koska hän ei pystynyt voittamaan kenraali Robert Leen Konfederaation armeijaKonfederaation armeijaKonfederaation armeija, jota kutsutaan myös Konfederaation armeijaksi tai Etelän armeijaksi, oli Amerikan konfederaation (yleisesti Konfederaation) sotilaallinen maavoima Yhdysvaltain sisällissodan aikana (1861-1865), joka taisteli Yhdysvaltojen joukkoja vastaan voittaakseen itsenäisyyden . ..

Miksi Lincoln erotti kenraali George McClellanin?

Vuonna 1862 McClellanin Peninsula-kampanja kariutui Seitsemän päivän taistelujen jälkeen, eikä hän myöskään onnistunut ratkaisevasti kukistamaan Robert E. Leen konfederaation armeijaa Antietamin taistelussa. McClellanin varovaiseen taktiikkaan turhautuneena Lincoln erotti hänet komennostaan.

Mitä Lincoln sanoi haluavansa tehdä, jos kenraali McClellan ei olisi halukas käyttämään armeijaansa?

Kerran Lincoln oli niin turhautunut McClellanin toimimattomuuteen, että hän lähetti kenraalille sähkeen, jossa luki: ”Jos kenraali McClellan ei halua käyttää armeijaa, haluaisin lainata sitä joksikin aikaa edellyttäen, että näkisin, miten se voitaisiin saada tekemään jotain.”

Kuka korvasi kenraali McClellanin?





Kenraali Ambrose Burnside
Koska Lincoln oli vakuuttunut siitä, ettei McClellan voisi koskaan voittaa Leetä, hän ilmoitti kenraalille 5. marraskuuta hänen erottamisestaan. Muutamaa päivää myöhemmin Lincoln nimitti kenraali Ambrose Burnsiden Potomacin armeijan komentajaksi.

Miksi Lincoln suuttui McClellanille taistelun jälkeen?

Lincoln oli selvästi järkyttynyt siitä, että McClellan ei ollut lähtenyt Leen perään, sillä hän uskoi, että McClellan oli menettänyt loistavan tilaisuuden iskeä ratkaisevasti Leen armeijaan, jos hän olisi aggressiivisesti seurannut Leetä Potomacin yli ja hyökännyt.

Mikä sai Lincolnin suuttumaan kenraali McClellanille Antietamin taistelussa?

Kieltäytyminen ajamasta vihollista takaa Antietamin taistelun päätteeksi ja viikkojen ajan sen jälkeen oli Lincolnille viimeinen pisara, ja hän erotti McClellanin vallasta. Lopulta McClellanin korvasi kenraali Burnside Potomacin armeijan uutena komentajana.

Kuka sai potkut Antietamin taistelun jälkeen?



George B. McClellan, jonka presidentti Abraham Lincoln oli erottanut toisen ja viimeisen kerran Antietamin taistelun jälkeen, yritti kostaa maineensa asettumalla Lincolnia vastaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi vuonna 1864. Hän hävisi Lincolnille lähes puolella miljoonalla äänellä ja 191 valitsijamiesäänellä.

Mitä Lincoln sanoi kenraali McClellanista?

Tullessaan luoksemme hän tarjoaa meille edun, josta meidän ei pitäisi luopua. Meidän ei pitäisi toimia niin, että vain ajamme hänet pois. Koska meidän on voitettava hänet jossakin tai epäonnistuttava lopullisesti, voimme tehdä sen, jos ylipäätään, helpommin lähellä meitä kuin kaukana.



Mitä Lincoln ilmoitti Antietamin voiton jälkeen?

Viisi päivää taistelun jälkeen Abraham Lincoln muutti sodan aseistautuneena kynällä ja paperilla, kun hän antoi vapautusjulistuksen. Julistus heijasti Lincolnin uutta ajattelutapaa konfliktista. Siihen asti sitä pidettiin kapinana, taisteluna unionin säilyttämiseksi ilman, että orjuuteen kajottaisiin.

Mitä McClellanille tapahtui sisällissodan jälkeen?

Sodan jälkeen McClellan toimi useiden insinööritoimistojen hallintovirkamiehenä, ja vuonna 1878 hänet valittiin New Jerseyn kuvernööriksi. Viimeisinä vuosinaan entinen kenraali kirjoitti puolustuksen toimikautestaan Potomacin armeijan komentajana, mutta kuoli ennen kuin ehti julkaista sitä.

Kuka voitti Antietamin taistelun?

Unionin voitto
Tärkeintä oli, että unionin voitto Antietamissa antoi presidentti Abraham Lincolnille tilaisuuden, jonka hän oli halunnut antaa vapautusjulistuksen, joten Antietamin taistelu oli yksi Yhdysvaltain sisällissodan tärkeimmistä käännekohdista.

Mitä tapahtui Antietamin taistelussa?



Antietamin taistelu oli unionin voitto. Unioni menetti noin 12 400 miestä konfederaation 10 700 miestä vastaan, mutta unioni oli ajanut konfederaation pois kentältä ja lopettanut konfederaation hyökkäyksen. Taistelu oli ohiolaisen George McClellanin suurin menestys Yhdysvaltain sisällissodan aikana.

Mitä Lincoln sanoi kenraali McClellanista?

Tullessaan luoksemme hän tarjoaa meille edun, josta meidän ei pitäisi luopua. Meidän ei pitäisi toimia niin, että vain ajamme hänet pois. Koska meidän on voitettava hänet jossakin tai epäonnistuttava lopullisesti, voimme tehdä sen, jos ylipäätään, helpommin lähellä meitä kuin kaukana.

Mitä Abraham Lincoln ajatteli George McClellanista?

Lincoln ei ollut yksin McClellania ihaillessaan, mistä on osoituksena upseeritovereiden hänelle antama nimitys ”Nuori Napoleon”. Kun unioni oli hävinnyt Bull Runin ensimmäisessä taistelussa, presidentti Lincoln etsi Potomacin armeijalle uutta komentajaa.

Mitä Lincoln sanoi McClellanille?

Lopulta kärsivällisyytensä menettänyt Lincoln sanoi tunnetusti: ”Jos kenraali McClellan ei halua käyttää armeijaa, haluaisin lainata sitä joksikin aikaa”.

Mikä oli George McClellanin suhde Lincolniin?



Presidentti Lincoln ja kenraali McClellan tunsivat toisensa jo kauan ennen sisällissotaa, sillä he työskentelivät yhdessä Illinois Central Railroad -rautatieyhtiössä 1850-luvun lopulla, jossa McClellan oli pääluottamusmiehenä ja Lincoln asianajajana. Kun Yhdysvaltain sisällissota alkoi vuonna 1861, Lincoln piti McClellania suuressa arvossa.

Mitä George McClellanille tapahtui Antietamin taistelun jälkeen?

McClellan erotettiin komennostaan marraskuussa vuoden 1862 välivaalien jälkimainingeissa. Tähän päätökseen vaikutti merkittävästi se, että McClellan ei ollut onnistunut ajamaan Leen armeijaa takaa sen jälkeen, kun unioni oli taktisesti epäonnistunut mutta strategisesti voittanut Antietamin taistelun Sharpsburgin lähellä Marylandissa.

Mitä virheitä kenraali McClellan teki Antietamin taistelussa?

Kenraali McClellanin pahin virhe oli konfederaation joukkojen määrän valtava yliarviointi. Tämä harhaluulo hallitsi hänen sotilaallista luonnettaan. Otettuaan elokuussa 1861 Potomacin armeijan komentoon hän alkoi täysin omin päin yliarvioida vihollisen joukkoja.