Rafe McCawley (Ben Affleck) perustuu jossain määrin todelliseen hävittäjälentäjä Joe Fossiin, jolla oli sodan aikana kolmekymmentäkaksi vahvistettua tappoa ja paljon enemmän todennäköisiä tappoja. McCawleyn puhe siitä, että lentokone tuntuu hänen ruumiinsa jatkeelta, on lähes sanatarkasti otettu Michael Bayn Fossin kanssa käymästä keskustelusta.

Perustuvatko Rafe ja Danny todellisiin ihmisiin?

Elokuva kuvaa dramaattisesti tämän historiallisen päivän tapahtumia kuvaamalla kahden Yhdysvaltain armeijan yliluutnantin, Rafe McCawleyn ja Danny Walkerin, jotka ovat parhaita ystäviä, elämää. Nämä kaksi hahmoa perustuvat kahteen todelliseen Yhdysvaltain armeijan ilmavoimien yliluutnanttiin.

Perustuuko Pearl Harbor -elokuva todellisiin henkilöihin?

Vaikka vain yksi kohtaus elokuvassa liittyy heihin, Pearl Harbor muistuttaa eniten Kenneth Taylorin ja George Welchin, Yhdysvaltain armeijan ilmavoimien kakkosluutnanttien ja kahden sankarilentäjän kertomuksia, jotka puolustivat rohkeasti Pearl Harboria hädän hetkellä.

Onko Rafe elossa Pearl Harborissa?

Rafe on elossa. Hän ilmestyy vain muutama päivä ennen japanilaisten hyökkäystä Pearl Harboriin ja kuulee miehitetyssä Ranskassa kuukausia kestäneiden koettelemustensa jälkeen, että hänen paras ystävänsä ja elämänsä rakkaus ovat kääntäneet sivua (erittäin lyhyen) suruaikansa jälkeen. Sitten Pearl Harbor tapahtuu.

Kuinka tarkka elokuva Pearl Harbor on?

Se on historiallisesti epätarkka.
Se sisältää myös E-2 Hawkeyt, joita käytettiin vasta 60-luvulla. Ja jeeppi, jolla he ajavat golfkentän poikki pommituksen aikana, on Korean sodan aikainen M-38. Ja mikä parasta: Pearl Harborin kostoksi tehty hyökkäys Tokioon ei todellakaan mennyt niin kuin elokuvassa kuvattiin.

Kuinka monta japanilaiskonetta ammuttiin alas Pearl Harborissa?

29 lentokonetta
Japanilaiset menettivät hyökkäyksessä 29 lentokonetta ja 5 kääpiösukellusvenettä. Yksi japanilainen sotilas joutui vangiksi ja 129 japanilaissotilasta sai surmansa. Kaikista Pearl Harborin hyökkäykseen osallistuneista japanilaisista aluksista vain yksi, Ushio, säilyi hengissä sodan loppuun asti.

Perustuuko helmi tositarinaan?Tämä tarina perustuu tositarinaan (vertaus), jonka Steinbeck kuuli ollessaan siellä meribiologisella tutkimusmatkalla. Helmi on novelli eli lyhyempi romaani, joka kertoo tarinan, jossa on useita hahmoja ja jossa voi olla useampia juonenkäänteitä, jossa on monimutkaisia tasoja tai tilanteita, ja joka antaa kuvan todellisesta elämästä.

Oliko Pearl Harbor epäonnistunut?

Pearl Harbor -elokuvasta vastannut Disney-pomo on irtisanoutunut sen jälkeen, kun toisen maailmansodan eepos floppasi Yhdysvaltain lipputuloissa. Ben Affleckin ja brittinäyttelijä Kate Beckinsalen tähdittämästä sota-ajan romanssista oli kaavailtu seuraavaa Titanicia, mutta se ei ole toistaiseksi päässyt lähellekään voittoa.Miksi Japani iski Pearl Harboriin?

Japani aikoi hyökätä ennaltaehkäisevästi. Sen tavoitteena oli estää Yhdysvaltojen Tyynenmeren laivastoa häiritsemästä sen Kaakkois-Aasiaan suunnittelemia sotatoimia Yhdistyneen kuningaskunnan, Alankomaiden ja Yhdysvaltojen merentakaisia alueita vastaan.

Kuinka moni palasi Doolittle-hyökkäyksestä?

USAAF:n 16:sta mukana olleesta miehistöstä 14 viiden hengen miehistöä palasi Yhdysvaltoihin tai muualla oleviin Yhdysvaltain joukkoihin – yksi miehistö kuoli taistelussa. Japanilaiset joukot ottivat Itä-Kiinassa vangiksi kahdeksan yhdysvaltalaista lentäjää, joista kolme teloitettiin myöhemmin.

Kumpaa Evelyn rakasti, Dannya vai Rafea?

He suutelevat ja päätyvät viettämään yön yhdessä. Seuraavana aamuna Evelyn ja Danny tapaavat jälleen, jolloin Danny kertoo Evelynille tunteistaan häntä kohtaan. He alkavat seurustella ja ovat hyvin rakastuneita.

Onko Rafe McCawley vielä elossa?Rafe järkyttää Evelyniä kertomalla, että hän on liittynyt Eagle Squadroniin ja lähtee seuraavana päivänä. Luftwaffen pommihyökkäyksen torjuntalennolla Rafe ammutaan alas Englannin kanaalin yllä, ja hänen oletetaan kuolleen taistelussa. Danny ja Evelyn surevat Rafen kuolemaa yhdessä, mikä synnyttää heidän välilleen romanssin.

Kuka on Pearl Harborin vauvan isä?

Pearl Harbor (2001) – William Fichtner Dannyn isänä – IMDb.

Kuinka monta ihmistä kuoli Pearl Harborissa?

Pearl Harborissa kuoli yhteensä 2390 amerikkalaista sotilasta ja siviiliä 7. joulukuuta 1941 tehdyssä hyökkäyksessä. Joulukuun 7. päivänä 1941 menehtyneistä 2 341:stä sotilaasta lähes puolet, yhteensä 1 177, kuoli USS Arizonalla.

Oliko Doolittlen hyökkäys onnistunut?

Kaikki kuusitoista miehistöä saavuttivat kohteensa ja pudottivat pomminsa Japaniin – kuukausia kestäneen suunnittelun ja monien hienojen teknisten innovaatioiden jälkeen hyökkäys oli menestys. Doolittlen hävittäjien oli kuitenkin löydettävä tiensä Kiinaan ja sitten toivottava löytävänsä liittolaisia maassa, joka oli täynnä japanilaisia miehitysjoukkoja.

Ketkä kaksi lentäjää olivat Pearl Harborissa?Pearl Harboriin tehdyn hyökkäyksen aikana yhdysvaltalaiset lentäjät George Welch ja Kenneth Taylor onnistuivat nousemaan ilmaan kahdesti ja ampumaan alas ainakin kuusi japanilaiskonetta.

Missä Pearl Harbor kuvattiin?

Suurin osa elokuvasta kuvattiin Kaliforniassa, mukaan lukien elokuvan alkupuolen Tennessee-kentät, jotka sijaitsevat Somisissa, Thousand Oaksin ja Venturan välissä, Los Angelesin luoteispuolella. Elokuva alkaa itärannikolla, oletettavasti ”New Yorkissa”.

Onko Pearl Harbor yhä toiminnassa?

Nykyään Pearl Harbor on edelleen aktiivinen sotilastukikohta, Tyynenmeren laivaston päämaja ja kansallinen historiallinen maamerkki, joka on koti neljälle ainutlaatuiselle nähtävyydelle: Pearl Harboriin tehdystä yllätyshyökkäyksestä, josta kaikki alkoi, japanilaisten antautumiseen mahtavan taistelulaiva Missourin kannella.

Kuinka kauan Pearl Harborin taistelu kesti?

Reilussa tunnissa japanilaiset tuhosivat yli 180 lentokonetta ja tuhosivat tai vaurioittivat yli tusinaa alusta. Yli 2 400 yhdysvaltalaista sotilasta ja siviiliä sai surmansa. Lue lisää tästä infografiikasta.