Kardinaali Richelieun politiikkaan kuului kaksi päätavoitetta: vallan keskittäminen Ranskaan ja Habsburg-dynastian (joka hallitsi sekä Itävaltaa että Espanjaa) vastustaminen. Pian sen jälkeen, kun hänestä oli tullut Ludvigin pääministeri, hän joutui kriisiin Valtellinassa, Lombardiassa (Pohjois-Italiassa) sijaitsevassa laaksossa.

Mitkä olivat kardinaali Richelieun tavoitteet?

Richelieun itselleen asettamat tavoitteet olivat vastustaa Habsburgien hegemoniaa Euroopassa, joka uhkasi Ranskan itsenäistä toimintaa, ja ”tehdä kuninkaasta absoluuttinen valtakunnassaan sen järjestyksen luomiseksi”, mutta Richelieu ei missään vaiheessa ollut tarpeeksi voimakas saavuttaakseen sisäpoliittiset tavoitteensa avoimin toimin.

Mitä kardinaali Richelieu teki quizlet?

Kardinaali Richelieu, joka vahvisti itsehallintoa, pyrki tuhoamaan hugenottien ja aatelisten vallan. Mitä kardinaali Richelieu halusi tehdä kuninkaalliselle vallalle? Hän halusi vahvistaa sitä tuhoamalla hugenotit ja aateliset. Hän vähensi heidän itsenäisyyttään ja sitoi aateliset kuninkaaseen.

Milloin kardinaali Richelieu oli vallassa?

Richelieusta tuli kardinaali vuonna 1622, ja useimmat tutkijat ovat yhtä mieltä siitä, että hän nousi valtaan vuonna 1624, jolloin hän vakiinnutti asemansa kuningas Ludvig XIII:n pääministerinä. Kuningataräiti saattoi tehdä rauhan poikansa Ludvigin kanssa, mutta hän ei antanut Richelieulle yhtä helposti anteeksi.

Mikä on kardinaali Richelieun merkitys?

Ranskalainen pappi ja poliittinen johtaja 1600-luvulla. Kardinaali Richelieu oli kuningas Ludvig XIII:n hallituksen päällikkö. Hän saavutti urallaan kaksi vaikeaa tavoitetta: absoluuttisen monarkian perustamisen Ranskaan ja hugenottien eli Ranskan protestanttien poliittisen vallan murtamisen.

Mistä Richelieu tunnettiin?

Richelieu oli keskeisessä asemassa, kun kolmikymmenvuotinen sota suunnattiin protestantismin ja katolisuuden välisestä konfliktista kansallismielisyyden ja Habsburgien hegemonian väliseen konfliktiin, minkä ansiosta Ranska voitti sodan Manner-Euroopan voimakkaimpana valtiona. Richelieun kausi oli Ranskalle ratkaiseva uudistusten kausi.

Miten kardinaali Richelieu vahvisti Ranskaa?Kardinaali Richelieu auttoi vahvistamaan Ranskan monarkiaa pitkälti heikentämällä niitä, jotka saattoivat vastustaa kuningasta, ja vahvistamalla niitä, jotka saattoivat tukea häntä. Richelieun ja Ludvig XIII:n silmissä suurimmat uhat monarkian vallalle olivat hugenotit ja aateliset.

Ketä vastaan kardinaali Richelieu taisteli?

Kardinaali Richelieu kävi La Rochellessa sotaa hugenotteja vastaan, ja kahden vuoden taistelujen jälkeen se päättyi armoediktiin, joka riisti hugenoteilta kaiken poliittisen vallan, sotilaallisen organisaation ja maanomistuksen mutta antoi heille uskonnonvapauden.Kuka oli kardinaali Richelieu yksinkertainen?

Armand Jean du Plessis, joka tunnetaan paremmin nimellä kardinaali Richelieu (9. syyskuuta 1585 – 4. joulukuuta 1642) oli ranskalainen pappi, aatelinen ja valtiomies. Hänen koko nimensä oli Armand Jean du Plessis. Hänestä tehtiin myöhemmin Richelieun herttua ja Fronsacin herttua.

Kuka oli kardinaali Richelieu ja miksi kansa saattoi kutsua häntä?

1600-luvulla kardinaali Richelieun suosittu lempinimi oli ”rautakardinaali”. Kuka oli kardinaali Richelieu ja miksi ihmiset saattoivat kutsua häntä näin? Kardinaali Richelieu auttoi Ludvig XIII:ta hallitsemaan Ranskaa. Hän solmi suhteita protestanttisten hallitusten kanssa ja antoi hugenottien säilyttää uskonnolliset oikeutensa.

Miten Richelieu kontrolloi aatelistoa?

Avain oli aateliston valvominen. Richelieu loi intendenttijärjestelmän, jossa korkeat virat annettiin keskiluokkaisille virkamiehille, jotka olivat riippuvaisia kuninkaasta eivätkä olleet mitään velkaa aatelissuvuille. Nämä miehet lähetettiin keräämään veroja ja valvomaan kuninkaan lakien noudattamista.

Mitä Richelieulle tapahtui?Vuonna 1956 alus siirrettiin reserviin, ja sitä käytettiin sen jälkeen kiinteänä koulutusaluksena ja kasarmialuksena vuoteen 1967 asti, jolloin Ranskan laivasto päätti hylätä sen. Alus myytiin romutettavaksi vuonna 1968, ja se hajotettiin Italiassa vuosina 1968-1969.

Kuka oli kardinaali Mazarin ja mitä hän teki?

Mazarin oli johtava taiteen edistäjä. Hän oli innokas taidekeräilijä, perusti Kuninkaallisen maalaustaiteen ja kuvanveiston akatemian (1648), otti hovissa käyttöön italialaisen oopperan ja perusti Pariisin ensimmäisen julkisen kirjaston (Bibliothèque Mazarine).

Mitä kardinaali Mazarin teki?

Hän toimi pääosin Ranskan toisena hallitsijana kuningattaren rinnalla Annen hallituskauden aikana ja johti Ranskan politiikkaa tehokkaasti kuolemaansa asti yhdessä monarkin Ludvig XIV:n kanssa. Mazarin jatkoi Richelieun Habsburg-vastaista politiikkaa ja loi pohjan Ludvig XIV:n laajentumispolitiikalle.

Mikä oli kardinaali Mazarinin rooli?

Kardinaali Jules Mazarin oli Ludvig XIV:n pääministeri, joka varmisti Ranskan kuninkaalle kaikki absoluuttisen monarkian tunnusmerkit. Hän järjesti useita Ranskan voittoja lähellä kolmikymmenvuotisen sodan loppua ja oli myös johtavassa asemassa sodan päättäneen Westfalenin rauhan neuvotteluissa.

Mikä oli katolisen vallankumouksen tavoite?Katolinen uskonpuhdistus oli uskonnollinen liike, joka syntyi 1500-luvulla kaikkialla Euroopassa. Sen tavoitteena oli uudistaa katolisen kirkon korruptiota, ja sen tuloksena syntyi protestantismi, joka on merkittävä kristinuskon haara.

Mikä oli uskonpuhdistuksen tarkoitus ja tavoite?

Uskonpuhdistuksen keskeiset ajatukset – kehotus puhdistaa kirkko ja usko siihen, että Raamatun, ei perinteen, tulisi olla ainoa hengellisen auktoriteetin lähde – eivät itsessään olleet uusia.

Mikä oli katolisen uskonpuhdistuksen tärkein tulos?

Katolisen uskonpuhdistuksen tärkein tulos oli katolisen ja protestanttisen Euroopan välisen rajan määrittäminen, joka säilyi pitkälle 1800-luvulle. Paikallisemmassa mielessä Trenton kirkolliskokous muutti peruuttamattomasti itse katolista kirkkoa.