Kenraali Mark A. Milley on Yhteiset esikuntapäällikötYhteiset esikuntapäällikötYhteisten esikuntapäällikköjen yhteisten esikuntapäälliköiden (Joint Chiefs of Staff) puheenjohtaja on kansakunnan korkein sotilasvirkamies ja presidentin, puolustusministerin ja kansallisen turvallisuusneuvoston tärkein sotilaallinen neuvonantaja.

Kuka vastaa kaikesta sotilaallisesta toiminnasta?

Yhdysvaltain presidentti
Yhdysvaltain presidentti on asevoimien ylipäällikkö, joka muodostaa sotilaspolitiikan, ja puolustusministeriö (Department of Defense, DoD) ja sisäisen turvallisuuden ministeriö (Department of Homeland Security, DHS), jotka ovat molemmat liittovaltion toimeenpanevia ministeriöitä, toimivat tärkeimpinä eliminä, joiden kautta sotilaspolitiikkaa toteutetaan.

Onko presidentti vastuussa armeijasta?

Yleiskatsaus: Presidentti on Yhdysvaltojen armeijan ja laivaston sekä useiden osavaltioiden asevoimien ylipäällikkö, kun ne kutsutaan Yhdysvaltojen varsinaiseen palvelukseen.” Yhdysvaltain perustuslain II artiklan 2. jakson ”ylipäällikkölausekkeen” mukaan ”presidentti on Yhdysvaltojen armeijan ja laivaston sekä useiden osavaltioiden asevoimien ylipäällikkö, kun ne kutsutaan Yhdysvaltojen varsinaiseen palvelukseen”.

Kuka on armeijan johtaja?

Kenraali Manoj Pande on nykyinen armeijan esikuntapäällikkö, ja hän aloitti tehtävässä 30. huhtikuuta 2022.