Avainsanat

, ,

Syksyn päälle posti tuli useampaan otteeseen kovasti paljon heikosti tähän osoitteeseen, jossa tätäkin blogipostausta näpyttelen. Reklamoin asiasta muutamaan otteeseen Postille ja pari kertaa avauduin asiasta myös täällä blogissa:

Postia ikävä II

ja

Avoin kirje Postille ja viidelle päätoimittajalle

Postilain toteutumista valvoo Viestintävirasto. Laitoin silloin joutessani urputusta Postin toiminnasta myös sinne. Postilain §17:n mukaanhan: ”Yleispalveluun kuuluvat kirjelähetykset on keräiltävä ja jaettava vähintään kerran päivässä viitenä arkipäivänä viikossa, arkipyhiä lukuun ottamatta. ”

Maanantaina sain Viestintäviraston vastauksen yhteydenottooni. Vastauksen perään olin jo kysellytkin. Ei ole helppoa Viestintävirastossakaan. Kuluttajansuojaryhmän päällikö oli näpytellyt vastauksen lähtemään henkilökohtaisesta sähköpostistaan klo 19.34.

Vastauksessa viitataan Viestintäviraston nettisivujen tiedotteeseen:

Viestintävirasto valvoo yleispalvelukirjeiden jakelua edelleen tehostetusti

Sieltä lötyy edelleen linkki:

Viestintäviraston toinen päätös yleispalvelukirjeiden jakelun toteutumisesta

Kyseisessä 2.2.2016 julkaistussa päätöksessä todetaan: ”Posti Oy on rikkonut postilakiin perustuvaa velvoitettaan jakaa yleispalveluun kuuluvat postilähetykset vähintään kerran päivässä viitenä arkipäivänä viikossa.”

Veikeää on, että sama todetaan myös Viestintäviraston 12.6.2014 julkaistussa päätöksessä: ”Itella Posti Oy on rikkonut postilaissa asetettua velvoitetta jakaa yleispalveluun kuuluvat postilähetykset vähintään kerran päivässä viitenä arkipäivänä viikossa.”

Niin pitkä pinna, niin pitkä pinna, on Viestintävirastolla Postin suhteen.