Avainsanat

, , , , ,

Ranska on esittänyt Lissabonin sopimuksen mukaisen avunpyynnön muille EU-maille terrrorismin vastaisen sodan käymiseen.

Ranskan kansaa autamme parhaiten pitämällä pään kylmänä ja olemalla järjen äänenä EU:ssa. Päivastaisista väitteistä huolimatta maailma on sama ennen ja jälkeen Pariisin iskuja. Epärationaalisen tunnekuohun vallassa yritetään nyt muuttaa Eurooppaa ja Suomea tavoilla, jotka eivät olisi olleet mahdollisia, tai ainakaan mitenkään itsestään selviä muutama viikko sitten.

Jos Suomi haluaa olla taistelujoukkoja ulkomaisiin konflikteihin lähettävä maa, niin se ratkaisu pitää tehdä puhtaalta pöydältä. Ei siksi, että Pariisissa on ollut terrori-isku. Itse suhtaudun tähän ajatukseen varauksellisesti.

Jos Suomi haluaa aloittaa kansalaistensa tietoliikenteen kattavan seulonnan käyttöön, niin se ratkaisu pitää tehdä puhtaalta pöydältä. Ei siksi, että Pariisissa on ollut terrori-isku. Itse suhtaudun tähän ajatukseen kielteisesti.

Jos EU haluaa rajoittaa voimakkaasti kansalaistensa oikeuksia laillisiin siviiliaseisiin, niin se ratkaisu pitää tehdä puhtaalta pöydältä. Ei siksi, että terroristit ovat murhanneet laittomasti salakuljetuilla laittomilla sotilasaseilla Pariisissa. Mielestäni tässä ideassa ei kyllä ole logiikan hiventäkään.

Kaikkien kolmen edellä olevan kappaleen asioita ajetaan nyt Pariisin varjolla, kun hetki on koettu otolliseksi. Nyt on kuitenkin aika laittaa jäitä hattuun ja Suomen on syytä olla aktiivinen niiden jäiden jakelussa. Siten autamme parhaiten Ranskankin kansaa.