Avainsanat

,

Jos yritys ei pärjää kilpailijoilleen, vaikka sen resurssit ovat kaksi kertaa paremmat, kuin seuraavan kilpailijan, niin firma alisuorittaa. HJK:n miesten edustusjoukkue on vain osa HJK Oy:stä, mutta HJK:n pääliiketoimintayksiköksi kuvaaminen vastaa sen asemaa yhtiössä.

HJK:n edustusjoukkuen sekä pelaaja-, että kokonaisbudjetti kaudelle 2015 ovat noin kaksi kertaa suurempia, kuin seuraavaksi eniten panostaneen SJK:n. Siitä huolimatta arviot HJK:n mestaruusmahdollisuuksista tai edes kolmen joukkoon sijoittumisesta ovat tätä kirjoitettaessa kertoimina tällaiset:reddis

Miksi näin?

Viime kuun puolella Helsingin Sanomien toimittaja kirjoitti seuraamistaan HJK:n harjoituksista. Kirjoitus huipentui kuvaukseen siitä, kuinka joukkueen valmentaja Mika Lehkosuo karjui Erfan Zenelille (28 v.) määräten hänet muun joukkueen nähden kymmeneen punnerrukseen. Ja sitten uuteen kymmenen sarjaan.

Jalkapallovalmentamisesta en mitään ymmärrä, mutta johtamiseen on tullut tutustuttua. Zenelihän on töissä HJK:ssa. Lehkosuo on hänen lähiesimiehensä. Muu joukkue on työkavereita ja lähityöyhteisö. En ihan muista viimevuosien johtamiskirjallisuuden bestsellereistä nimikkeitä: ”Pelolla johtamisen ABC”, ”Näin rankaiset alaistasi nöyryyttäen” tai edes ”Management by perkele”.

Voisiko heikon menestyksen syynä olla huono johtaminen?