Avainsanat

,

Edellisessä bloginäpyttelyssäni käsittelin sitä, miten hallituksen esitykset kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi muutamia palkkakertymätekijöitä pienentämällä on työmarkkinajärjestöjen toimesta naurettavan helppo kiertää. Nyt kuitenkin useammasta lähteestä saatujen tietojen perusteella lainsäädäntöä onkin suunniteltu työmarkkinajärjestöjen kannalta vielä paljon perustavanlaatuisemmin mullistavaksi, kuin mitä perinteisellä tavalla pakottava työlainsäädäntö olisi. Uusilla laeilla murrettaisiin työhtosopimusten yleissitovuus kyseisten pykälien määrittämien työehtojen osalta, ja sallittaisiin paikallinen sopiminen pakottavasta laindäännöstä ja sitä myöten alojen työehtosopimuksista poikkeavasti.

Mm. Suomen Yrittäjien työelämä- ja yrityslainsäädäntöyksikön johtaja Janne Makkulan tietojen mukaan hallitus ei ole rajoittamassa työpaikkatason sopimista kyseisistä asioista lainsäädännön liittotason työehtosopimukselle määräämää maksimia suuremmiksi. Jo pelkästään se, että valtiovalta säätää työmarkkinalainsäädäntöä saamatta sille siunausta työmarkkinajärjestöiltä on Suomen olosuhteissa ennenkuulumatonta, mutta vielä paljon rajumpaa ote on tarkentuneiden tietojen perusteella. Jos lainsäädännön pakottavuus koskee vain yhtä työehdoista sopimisen tasoa, liittotasoa, se murtaa niistä työehdoista sopimisen osalta työehtosopimusten yleissitovuuden.