Avainsanat

, ,

Eilen aamulla hämmästelin ja kummastelin ”Noin 700.000 lainrikkojaa Suomeen jo nyt syyskuussa” -blogikirjoituksessa uutta asetusta mm. patruunoiden, ruudin ja nallien kotisäilyksestä. Myöhemmin eilen TUKES vahvisti tiedotteellaan kirjoituksessa esiin tuodut seikat. Kyseistä tiedotetta on näemmä tänään täydennetty lisäyksellä tänään annetusta Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteesta, jossa kerrotaan, että asetusta tullaan korjaamaan takaisinpäin:

”Työ- ja elinkeinoministeriö ottaa saadun palautteen vuoksi räjähteiden turvallisuutta koskevan asetuksen patruunoiden kotisäilytystä koskevan kohdan välittömästi uudelleen arvioitavaksi. Tarkoituksena on palauttaa kotisäilytystä koskeva säännös entisen sisältöiseksi vielä syyskuun aikana.

Patruunat ja ruuti tulee sen jälkeen edelleen säilyttää riittävän huolellisesti ja varovaisesti sekä lukitussa kaapissa siten, että ne eivät joudu asiattomien haltuun. Uuden asetuksen lisävaatimuksista luovutaan.

Saatu palaute on osoittanut, että patruunoiden ja muiden kotona säilytettäviin ampuma-aseisiin liittyvien ampumatarvikkeiden säilytys olisi perusteltua järjestää yhdenmukaisesti aseiden kanssa. Työ- ja elinkeinoministeriö arvio sääntelyn uudistamista siksi jatkossa yhdessä ampuma-aselaista vastaavan sisäministeriön kanssa. Tämä ei kuitenkaan vaikuta nyt tehtävän korjauksen aikatauluun.”