Avainsanat

,

Kesken viimesunnuntaisen YLE:n ykkösen Risto Nordellin ohjelman musiikki keskeytyi yht’ äkkiä pahaenteiseen vaarantiedotteen tunnariin. Hetken päästä kuuluikin hätkähdyttävä tieto: ”Merenkurkun ja Perämeren alueen jäätilanne on lähipäivien aikana heikentynyt…”

Kaunis kiitos Länsi-Suomen merivartiostolle, että huolehditte turvallisuudestamme noin mainiosti. Kun kävimme myöhemmin sunnuntaina Malmilta Pihlajamäessä, olimme täysin tietoisia Pohjanlahden heikoista jäistä.

Ja pääsihän Nordellin Riston valitsema musiikki taas ääneen meneillään olleen kappaleen jälkipuolella, kun vaarantiedotteen jälkitunnarri päättyi. YLE:llähän ei ollut tiedotteen välittämisessä harkinnanvaraa, vaan kaikki valta sen lähettämisestä oli Länsi-Suomen merivartiostolla. Laissa vaarantiedotteesta määrätään:

”Vaaratiedote tulee välittää väestölle tiedoksi välittömästi.”