Avainsanat

,

Olipa kerran mahtava valtionpäämies Valde. Valden valtakunta oli kauhean suuri. Mutta vielä suurempi se valtakunta oli ollut Isä Aurinkoisen aikaan. Silloin sillä valtiolla oli paaaljon pidemmät pätkät Itä- ja Mustanmeren rantoja. Mutta sitten tuli Suuri Hajaannus, ja Valtio oli jo paljon pienempi silloin, kun Valde nousi valtaan.

Valdea jurppi, ettei Valtio enää ollut niin suuri, kuin mitä se oli ollut Isä Aurinkoisen aikaan. Niinpä Valde miettikin ankarasti, kuinka Valtiosta tulisi taas isompi. Valden Valtiossa oli ollut myös tutkimusta UFO:ista. Valde meni kysymään Valtion UFO-tutkimuskeskuksesta, että voisivatkohan pienet vihreät miehet olla avuksi Valtion koon takaisin isoksi kasvattamisessa.

UFO-tutkimuskeskuksessa Valdelle sanottiin, ettei pieniä vihreitä miehiä ole löydetty. Valde suuttui ja polki jalkaa. Valde huusi: ”Vihreitä miehiä pitää olla. Miten minä muuten muka saan Valtiosta taas ison?” Onneksi armeijan ylipäällikkö kuuli Valden raivoamisen, ja meni lohduttamaan Valdea. ”Valde hei, älä ole suuttunut. Puetaan itse miehiä vihreiksi. Kyllä itse tehdyilläkin vihreillä miehillä saa Valtion taas isommaksi.” Kun Valde kuuli lohdutuksen, hän tuli taas tosi iloiseksi, ja sanoi: ”Puetaan heti ne vihreät miehet, ja lähetetään ne vaikka, vaikka, vaikka Krimille!”

Valde oli tosi iloinen, kun hän keksi mihin vihreät miehet voisi ekaksi lähettää. Krimin valloittaminen vihreiden miesten avulla kävi tosi näppärästi. Valdea ihan nauratti jälkeenpäin miten helppoa se oli. Krimin valloittamisen jälkeen Valde mietti, että mitähän hän valloittaisi seuraavaksi. Toisaalta oli kyllä ikävää, etteivät Valden vanhat kaverit Angie ja Frantsi kuulemma antaisi enää muutaman Valden nykyisen kaverin tulla kylään.

Sitten Valde keksi, että jospa Valden uudet kaverit rajan takana Ukrainassa nousisivat kapinaan, niin Valde voisi lähettää niille vihreitä miehiä avuksi. Valdesta se oli tosi hyvä idea. Angie ja Frantsikaan eivät voisi olla ikäviä, kun ainahan niille voisi sanoa, että ne on ne tyypit siellä rajan takana, enkä minä. Niinpä Valden uudet kaverit nousivat kapinaan ja perustivat Valden Valtion viereen omat pikku valtiot.

Ne uudet pikku valtiot eivät olleet virallisesti Valden Valtiota, mutta olihan myös Isä Aurinkoisen Valtiolla ollut ympärillään Isä Aurinkoista tottelevia pienempia valtioita. Angie ja Frantsi kyllä taas määräsivät uusia Valden nykyisiä kavereita listalle, jolla kiellettiin tulemaan kylään. Valdea kyläilykiellot naurattivat, mutta Valde kielsi itsekin Violaa ja Oltermannia tulemasta enää kylään.

Uusilla pikkuvaltioilla oli sekin hyvä puoli, että ne voisivat koko ajan pikkuisen sotia vanhan Isäntä-Ukrainan kanssa, ja sotiva Isäntä-Ukraina taas ei voisi koskaan olla Angien ja Frantsin tosi, tosi hyvä ystävä. Kun sotiminen vaan jatkui ja jatkui, niin Angie ja Frantsi kielsivät aina vaan uusia Valden nykyisiä kavereita tulemaan kylään. Valdea koko juttu nauratti.

Kun sotiminen vaan jatkui, Angie ja Frantsi kysyivät Valdelta, voisivatko he jutella Valden kanssa Valden naapurimaassa Minskin kaupungissa. Myös Isäntä-Ukraina ja Valden kaverit uusista pikkuvaltioista kutsuttaisisiin juttelmaan, sovittaisiin kaikki asiat ja sitten kun kaikki olisi sovittu juotaisiiin kaikki yhdessä mehua ja syötäisin Minskin leivoksia. Valdea nauratti, kun hän vastasi Angielle ja Frantsille, että tavataan vaan. ”Minskin leivokset ovat hyviä”, hän ajatteli mielessään.

Kaikki ajoivat omilla suihkukoneillaan Minskiin ja he juttelivat kovasti. Välillä Valdea vähän nauratti, ja samalla myös uusien pikkuvaltioiden pomoilla oli vaikeaa pitää pokerinaamaa. Mutta lopulta kun oli juteltu tarpeeksi, juotiin kaikki yhdessä mehua ja syötiin Minskin leivoksia. Valdea nauratti, kun hän ajatteli, miten tosissaan ja tohkeissaan Angie ja Frantsi näyttivät olevan.

Kun kaikki mehu oli tullut juoduksi, Angie ja Frantsi menivät omiin koteihinsa. Myös Isäntä-Ukraina, Valde ja uusien pikkuvaltioiden pomot lensivät kotimaihinsa. Sota uusien pikkuvaltioiden ja Isäntä-Ukrainan välillä kuitenkin jatkui ja jatkui, vaikka Minskissä oli juteltu, että sotiminen lopetettaisiin. Angie ja Frantsi kielsivät vielä lisää Valden kavereita tulemasta kylään. Sotiminen jatkui ja jatkui. Vihreitä miehiäkin oli kuullemma nähty sotimassa. Valdea nauratti, ja hän sanoi saman mitä hänelle oli aikanaan UFO-instituutissakin sanottu: ”Ei ole mitään vihreitä miehiä!”