Avainsanat

Perussuomalaisten prosenttiyksikkö naisten keskuudessa on 3 promilleyksikköä. Siis jos pidetään lähtötasona perussuomalaisten kannatusta miesten keskuudessa. 😉 miespopulaation tasohan on vertailujen lähtökohtana myös palkkavertailuissa.

Eli 30.12.2014 julkaistun YLE:n tilaaman puoluekannatusmittauksen mukaan perussuomalaisia kannattaa miehistä 20 % ja naisista 6 %. Muodostuvatko ihmisten poliittiset kannat siis sukupuolielimissä?

Tämä blogipostaus rajoittuu joulukuun 2014 kannatuslukujen osalta perussuomalaisten kannatuksen sukupuolittuneisuuden päivittelyyn, koska ainakaan pikaisella googletuksella en löytänyt sukupuolieriteltyjä kattavia tietoja tästä tuoreimmasta gallupista. Perussuomalaisten luvut bongasin Timo Soinin plokista.

Tammikuun 2013 kannatusmittausten osalta YLE on julkaissut kaikkien eduskuntapuolueiden luvut silloisessa kannatustilanteessa sukupuolittain eriteltynä. Silloisten lukujen perusteella sukupuolielinten vaikutus on suurta myös vihreiden ja kristillisdemokraattien kannatuksessa. Näissä puolueissa toisin päin kuin perussuomalaisissa.