Avainsanat

, , ,

WP_000639Työvoimapulaa ei ole, eikä tule. Siitä pitää huolen yllä olevan kuvan konsultti. On kuulemma muuten tosi hyvä konsultti – paras.

Aika ajoin julkisuudessa kuulee pohdintoja tulossa muka olevasta työvoimapulasta. Ajatusta työvoimapulasta perustellaan työMARKKINOILLE tulevien ikäluokkien pienuudella suhteessa työMARKKINOILTA poistuvien ikäluokkien suuruuteen.

Mutta eiväthän työMARKKINAT niin yksioikoisesti toimi, vaan ne joustavat työvoiman tarjonnan suhteen. Mitä se on? Se on sitä, että pääsääntöisesti EI OLE PYSYVIÄ, STAATTISIA TYÖPAIKKOJA, joihin aina automaatisesti palkattaisiin uusi työntekijä edellisen nostettua kytkintä. Pääomavaltaisen suurteollisuuden työpaikkamäärä Suomessa on enää niin pieni, että sen työvoimatarve tulee kyllä aina tarvittaessa täytetyksi. Muu teollisuus, higtech, cleantech, ohjelmistoteollisuus, verkkokauppa jne nostaa globaaleilla markkinoilla toimivana kytkintä tästä valtakunnasta isompina tai pienempinä palasina, ellei tuotannontekijää ”osaava työvoima” ole kohtuudella ja kohtuuhintaisena saatavissa.

Entä julkishallinto sitten? Siellähän on vakansseja, joita aina vaan pistetään auki, jos paikka vapautuu – vai onko jatkossa? Ei ole. Maksaja puuttuu. Kuntien, valtion jne palkkarahat kerätään niin, että laitetaan käsi avoimen sektorin taskuun, ja otetaan sieltä ne palkkarahat. Kutsuvat sitä verotukseksi. Olen kuullut heiton, että jossain vaiheessa kaikki työMARKKINOILLE tulevista ikäluokista pitäisi palkata täyttämään julkisen sektorin työvoimatarpeet. Ei varmasti palkata. Jo paljon ennen sitä tilannetta näkymätön käsi ohjaa asiat niin, että julkisen sektorin käsi voi ottaa silloinkin vain siedettävän osan avoimen sektorin taskuissa olevasta rahasta omiin tarpeisiinsa.

Mitä se taas tarkoittaa? Sitä, että näillä näkymin yhteiskunta ei enää yhtenä kauniina päivänä lähitulevaisuudessa voikaan tuottaa edes nykyisiä vastaavia tulonsiirtoja ja palveluja. Tai sitten yhteiskunnallisten palveluiden tuottavuuden pitää kasvaa ihan älyttömästi. Se taas ei ole ihan helppoa ainakaan työvoimavaltaisissa hoivapalveluissa.