Avainsanat

, ,

Ehkä Australia ilman Oseaniaa ja Etelämanner voivat lyhyellä tähtäimellä ollakin rauhan maanosia, mutta ei Eurooppa. Parasta aikaa noin vuorokauden automatkan päässä Helsingistä soditaan. Donetskin miljoonakaupunkia ympäristöineen (lukuun ottamatta ainakin lentokenttää) pitävät hallussaan valtioille tyypillisin asein varustautuneet, alueen itsenäiseksi Donetskin Tasavallaksi julistaneet joukot, jotka sotivat virallisen Ukrainan joukkojen kanssa. Separatistien, Ukrainan hallituksen joukkojen ja sivullisten yhteenlaskettu kuolonuhrien määrä on tätä kirjoitettaessa ilmeisesti jo reilusti nelinumeroinen luku.

Eikä se niin kaukana meistä maantieteellisesti ole:donetsk

Amsterdamiin autokilometrejä kertyisi enemmän:amsterdam

Mutta ei kai Ukrainan itä ole sitä mitä me Euroopalla tarkoitamme? FK Šah’tar Donetsk kyllä valmistautuu Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Sillä kun on suora lohkovaihepaikka. Toisin kuin vaikkapa yhdelläkään pohjoismaisella joukkueella…