Avainsanat

,

Tämä blogi-kirjoitus on jatkoa lokakuiselle ”Tripath TA2024 -vahvistin semiDIY-projekti – osa I” -blogaukselle.

DSCN0365

No sitten se vahvistinkortti lopulta tuli perille ja eikun käsiksi projektiin. Kuva Tripathista välittöminen tykötarpeineen yllä. Kortin tilaamisen ja perille tulemisen välissä olin jo vähän valmistellut vanhan vahvistimen raatoa tähän uusiokäyttöön sopivaksi ja tilannut myös ”DC-DC 4.5-35V to 1.25-30V 5A LM2596 Step-Down Power Supply Converter Module” -palikan. Kyseinen regulaattori on seuraavassa kuvassa vahvistinkortin oikealla puolella oleva mötikkä.

DSCN0369

Jännitteen alentamisen hoitavan paketin jouduin ottamaan tilaukseen, koska ei sieltä sisuskaluista sitten löytynytkään Tripathille sopivaa jännitettä riittävällä virran annolla, vaan jännitettä piti saada alaspäin. Kun sitten vielä kyseinen konvertterikin tuli, niin sijoittelin vanhan vahvistimen virran käsittelyyn tarkoitetut osat (samalle piirilevyn palaselle jäi toki vielä vähän tarpeettomiakin komponentteja) ympäri pyöräytettynä  muuntajasta seuraavaksi, jännitteen alentajan sitä seuraavaksi ja vahvistinkortin äärimmäiselle laidalle koteloa muuntajasta katsottuna.

Kortin liitännät virittelin kiinni vahvistimen vastaaviin liitäntöihin ja poistin vahvarin kotelosta suurimman osan nyt tarpeettomaksi jäävistä ylimääräisistä liitännöistä sekä kaikki etulevyn kytkimet lukuunottamatta virtakytkintä. Koteloon edellä mainituista poistoista syntyvät reijät on paikattu rat bike -tyyliin mustalla ilmastointiteipillä. Samaa lääkettä saivat myös liiat tekstit kotelossa.