Avainsanat

, , ,

Tämä blogi-kirjoitus kuvineen ei ole mikään puutarhakaupungin esittely sanan arkkitehtuurin historiallisessa merkityksessä. Tai niin ainakin täysin maallikkona arkkitehtuuriin miellän. Toki sanaa on muutoinkin käytetty väljässä merkityksessä esim. politiikassa taannoisen pääministeri Vanhasen tuotua termiä esiin omassa kontekstissaan.

Tässä yhteydessä käytän sanaa kuvaamaan väljähkösti rakennettua kaupunkia, jossa niin tonteilla kuin kaupungin hallussakin olevilla alueilla on puita. Itse viihdyn sellaisella alueella paremmin, kuin rakennusten seinien katuja rajaavilla ruutukaava-alueilla. Mutta puiden pitää olla pääasiassa isoja, täysikasvuisia. Vasta silloin tämä tässä tarkoittamani puutarhakaupunki on minun silmääni miellyttävä.

Silloin autot sulautuvat ihan mukavasti kaupunkikuvaan. Etenkin jos pysäköintiä ei ole koottu liian suurille yhtenäisille kentille. Autot maanpinnalle mahdollistava miellyttävä puutarhakaupunkirakenne näyttäisi kestävän tämän lähiympäristöni kuvatarkastelun perusteella 2-4 kerroksista rakentamista. Yhden kuvan läheisyydessä oli kyllä myös parkkitalo. Osin seuraavat kuvat voivat osua jopa oikean puutarhakaupungin jäänteille (lähde: http://www.malmi.fi/teema/taustamuistio.php)