Avainsanat

,

Tämä on kolmas osa blogi-kirjoitusten sarjaan, joista ensimmäinen oli toissapäiväinen ”Ostaako vai tuottaa, siinä kunnan pulma” ja toinen osa eilen julkaistu ”Parturi-kampaaja Lissu”. Parhaiten kokonaisuudesta pääsee kärryille lukemalla jutut kronologisessa järjestyksessä.

Toveri Karlin idea oli oikein hyvä monesta muustakin ihmisestä. Yksi toveri Karlin vallankumoukselliseen ajatukseen tykästyneistä oli toveri Vladimir. Toveri Vladimir sai monta muutakin ihmistä innostumaan Karlin ajatusten toimeenpanosta ja niinpä toveri Vladimir ystävineen otti vallan haltuunsa toveri Vladimirin kotimaassa. Toveri Vladimir pisti toimeksi toveri Karlin ajatusten mukaisen talousjärjestelmän käyttöönotossa. Toveri Vladimirin maassa parturi-kampaaja Lissut siis alkoivat parturi-kampaamaan toisia ihmisiä viimekädessä valtion palkollisina. Ja valtiohan tavallaan muodostui kaikista sen maan ihmisistä. Toveri Vladimir ystävineen siis sai kuin saikin pyyhkäistyä yritykset pois sieltä työntekijöiden ja kuluttajien välistä voittoa ottamasta.

Vuodet vierivät ja aika jätti jo toveri Vladimiristakin. Vladimirin kotimaasta tuli aina vaan suurempi ja mahtavampi.  Myös Setä Samulin maa oli kuitenkin hyvin mahtava maa. Monet pitivät sitä jopa mahtavampana näistä kahdesta eri maasta. Se jurppi kovasti toveri Vladimir vainaan valtakunnan uusia johtajia. Setä Samulin maassa toveri Karlin ajatuksien kannattajia välillä suorastaan vainottiin, mutta herra Adamin ajatuksia siellä pidettiin suuressa arvossa. Herra Adam oli ollut paitsi sitä mieltä, että joku on hyvä jossain asiassa ja joku toinen jossain toisessa asiassa, niin etenkin, että niiden eri asioissa hyvien kannattaa vaihdella tuotoksiaan keskenään markkinoilla. Herra Adam oli ajatellut, että markkinataloudesta on kovasti paljon ja laajasti hyötyä.

Jatkuu jossain seuraavassa blogi-postauksessa!