Avainsanat

, ,

The Postman -elokuvassa Kevin Costner esittää postimiehen roolin ottavaa miekkosta, jonka ilmestyminen Mad Max -maailmaa eläviin kyliin herättää ihmisissä toivon järjestäytyneen yhteiskunnan paluusta. Elokuva on tavoittanut hyvin Postin perinteisen merkityksen keskeisenä osana yhteiskunnan perusrakennetta.

Suomessa perinteisestä Postista on tehty Itella – logistiikkapalveluyritys. Yrityksenä toimiva Posti on sinällään OK, mutta silloin häntä (Itella) ei saa päästä heiluttamaan koiraa (kansalaisten oikeutta lähettää ja vastaanottaa kirjeitä ja paketteja Suomessa ja kansainvälisesti valitsemallaan palvelutasolla).

Jotain on kuitenkin menossa pahasti pieleen, jos yksittäiset postinkantajat voivat päättää mitkä postit he toimittavat postin saajalle asti (kts. lehtileikelinkki):

Heikki Ylärakkolan yleisönosastokirjoitus Uusimaassa 22.4.2012.

Tai jos logistiikkapalveluritys Itellan oma näkemys siitä mitä se haluaa kuljettaa ja mitä ei on ratkaisevaa: blogi-postaukseni 18.4.2012.