Ensimmäisen maailmansodan laukaisi Itävalta-Unkarin arkkiherttuan murha, kun taas toisen maailmansodan laukaisi ensimmäisen maailmansodan lopputulokseen kohdistunut katkeruus, jota Adolf Hitler käytti hyväkseen ja johti Saksan sotaan. 4.

Miten ensimmäisen maailmansodan syyt olivat samanlaisia tai erilaisia kuin toisen maailmansodan syyt?

Ensimmäisen maailmansodan aiheutti Itävallan arkkiherttua Frans Frans Ferdinandia vastaan tehty salamurha kesäkuussa 1914. Toisen maailmansodan aiheuttivat kuitenkin Saksan poliittinen ja taloudellinen epävakaus sekä Versaillesin sopimuksen huonot ehdot.

Mikä on yksi yhtäläisyys ensimmäisen ja toisen maailmansodan syiden välillä?

Molemmissa maailmansodissa oli liittoutumia, mutta erona oli se, että ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa oli eri maita, mutta ne palvelivat samaa tarkoitusta. Liittoutumien muodostaminen oli yksi syy molempiin maailmansotiin.

Miten ensimmäinen ja toinen maailmansota olivat samanlaisia?

Ensimmäinen maailmansota (WWI) käytiin vuosina 1914-1918 ja toinen maailmansota (WWII) vuosina 1939-1945. Ne olivat ihmiskunnan historian suurimmat sotilaalliset konfliktit. Molempiin sotiin liittyi sotilaallisia liittoutumia eri maaryhmien välillä.

Mitkä ovat ensimmäisen ja toisen maailmansodan tärkeimmät syyt?

Kuusi ensimmäisen maailmansodan syytä

 • Euroopan ekspansionismi. /li>
 • Tyhjä tarkistusvarmuus: Saksan ja Itävallan ja Unkarin salaliitokset

  Mitä yhtäläisyyksiä ww1 ja ww2 quizlet?

  Samankaltaisuudet: Molempien tarkoituksena oli horjuttaa armeijan vakautta, ja ne toivat Yhdysvallat mukaan sotaan. Ensimmäinen maailmansota: Sota mahdollisti sen, että afroamerikkalaiset saivat työpaikkoja miehiltä, jotka lähtivät sodasta, ja monet muuttivat pohjoiseen suuressa muuttoliikkeessä. TOINEN MAAILMANSOTA: Monet liittyivät ilmavoimiin, ja heidän tärkeä roolinsa taisteluissa sai heidät saamaan kunnioitusta.

  Mikä oli tärkeä ero ensimmäisen ja toisen maailmansodan välillä?  Ensimmäisen maailmansodan lopputulos oli Saksan, Venäjän ja Itävalta-Unkarin valtakuntien tappio, kun taas toisen maailmansodan lopputulos oli liittoutuneiden voitto Saksasta ja Japanista vuonna 1945.  Mitä yhtäläisyyksiä on ww2:n ja kylmän sodan välillä?

  Silti kaikki ovat hyvin samankaltaisia, koska ne kaikki toimivat ja vaikuttivat amerikkalaisten elämään. Näiden neljän sodan toistuva samankaltaisuus on se, että ne kaikki liittyvät tietyn alueen valtaan, olipa se sitten Saksa tai Neuvostoliiton/kommunismin hallitsema alue.

  Ovatko ensimmäinen ja toinen maailmansota sama sota?

  Mutta kun toinen suuri konflikti tapahtui vuosina 1939-1945, nämä kaksi tapahtumaa tunnettiin nimillä ensimmäinen maailmansota ja toinen maailmansota. Kuten kirjojen otsikot, tämäkin kuulostaa vähemmän erillisiltä sodilta ja enemmänkin saman tarinan kahdelta osalta. Monet historioitsijat väittävätkin, että kyse oli yhdestä pitkästä ja jatkuvasta sodasta.