Ateenalaiset ja heidän liittolaisensa valitsivat taistelupaikaksi suot ja vuoristoisen maaston, joka esti persialaista ratsuväkeä liittymästä persialaiseen jalkaväkeen. Ateenalainen kenraali Miltiades määräsi yleishyökkäyksen persialaisia joukkoja vastaan, jotka koostuivat pääasiassa ohjusjoukoista.

Miksi persialaiset hävisivät Marathonin taistelussa?

Taistelu osoitti kreikkalaisten pitkän keihään, miekan ja haarniskan ylivoimaisuuden persialaisten aseisiin nähden. Legendan mukaan ateenalainen sanansaattaja lähetettiin Maratonilta Ateenaan, noin 40 kilometrin (25 mailin) päähän, ja hän ilmoitti siellä persialaisten tappiosta ennen kuin kuoli uupumukseen.

Miksi Persia hävisi Marathonin taistelun quizlet?

Se, että persialainen ratsuväki ei osallistunut taisteluun, on yksi tärkeimmistä syistä persialaisten tappioon ja kreikkalaisten voittoon Maratonin taistelussa.

Kuka voitti persialaiset Marathonin taistelussa?

ateenalaiset
Marathonin taistelussa 10 000 kreikkalaista voitti lukumääräisesti ylivoimaisen persialaisen armeijan. Miten ateenalaiset voittivat ja miksi he osallistuivat Persian sotiin? Vuonna 499 eaa. Joonian kreikkalaiset kaupunkivaltiot kapinoivat Akhamenidien valtakunnan Dareios I:tä vastaan.

Mitä tapahtui Maratonin taistelussa Persian sodissa?

Marathonin taistelussa Ateenan altavastaajan voitto tyrmistytti Persian. Mahtavan Persian valtakunnan yllättävä kukistaminen vuonna 490 eaa. aloitti Ateenan kultakauden ja kreikkalais-persialaiset sodat. Hyvin aseistettu kreikkalainen hopliitti (oikealla) tappaa persialaisen sotilaan yksityiskohdassa, joka on peräisin 5. vuosisadan eaa. keramiikasta.

Miten persialaiset hävisivät kreikkalaisille?

Pronssipukuisen kreikkalaisen jalkaväen pidemmät keihäät ja raskaammat panssarit voittivat persialaiset, joilla oli lyhyet keihäät, pajukilvet ja pehmustetut vaatteet. Pako oli täydellinen. Herodotoksen mukaan kreikkalaiset menettivät 192 sotilasta ja persialaiset 6400.

Miten Marathonin taistelu päättyi?Taistelu päättyi, kun persialaisten keskusta pakeni paniikissa kohti aluksiaan kreikkalaisten takaa-ajamana. Jotkut, jotka eivät tunteneet paikallista maastoa, juoksivat kohti suota, jossa tuntemattomat määrät hukkuivat. Ateenalaiset ajoivat persialaiset takaisin aluksiinsa ja onnistuivat kaappaamaan seitsemän alusta, vaikka useimmat niistä pääsivätkin vesille.

Mikä konflikti aiheutti Marathonin taistelun?

Marathonin taistelun syy
Marathonin taistelu käytiin, koska Persian armeija halusi kukistaa kreikkalaiset kaupunkivaltiot, jotka tukivat Persian valtakuntaa vastaan suunnattuja kansannousuja Joonian alueella, joka on osa nykyistä Turkkia.Mikä oli persialaisten tuho?

Persian valtakunta alkoi taantua Dareioksen pojan Kserkseksen aikana. Kserkses tyhjensi kuninkaallisen valtionkassan epäonnistuneella hyökkäyksellä Kreikkaan ja jatkoi vastuutonta tuhlausta palattuaan kotiin. Aleksanteri Suuri valloitti Persian lopulta vuonna 334 eaa.

Mikä on yksi syy Persian valtakunnan rappeutumiseen?

Persian valtakunta ajautui taantumaan sen jälkeen, kun Kserkses I epäonnistui hyökkäyksessään Kreikkaan vuonna 480 eaa. Persian maiden kallis puolustaminen tyhjensi valtakunnan varat, mikä johti Persian alamaisten raskaampaan verotukseen.

Kuka voitti Persian sodan ja miksi?

Kuka voitti Persian sodat? Kreikan kaupunkivaltioiden liitto, johon kuuluivat Ateena ja Sparta, voitti Persian sodat Persiaa vastaan vuosina 490-480 eaa.

Miksi persialaiset pitivät ateenalaisia hulluina Maratonin taistelussa?Persialaiset näkivät heidän juoksevan hyökkäämään ja valmistautuivat ottamaan heidät vastaan pitäen ateenalaisia täysin hulluina, koska he näkivät, kuinka vähän heitä oli ja että he juoksivat niin nopeasti ilman ratsuväkeä tai jousimiehiä.

Miksi sitä kutsutaan Marathonin taisteluksi?

Nimi Maraton tulee kreikkalaisen sanansaattajan Pheidippideksen tarusta. Legendan mukaan hänet lähetettiin Marathonin taistelukentältä Ateenaan ilmoittamaan, että persialaiset oli lyöty Marathonin taistelussa (jossa hän oli juuri taistellut), joka käytiin elo- tai syyskuussa 490 eaa.

Miten Persian armeija hävisi?

Persialaisilla oli paljon enemmän sotilaita, mutta he aliarvioivat kreikkalaisten taistelukyvyn. Ateenan armeija kukisti persialaisten armeijan tappaen noin 6 000 persialaista ja menettäen vain 192 kreikkalaista.

Miksi persialaiset pitivät ateenalaisia hulluina Maratonin taistelussa?

Persialaiset näkivät heidän juoksevan hyökkäämään ja valmistautuivat ottamaan heidät vastaan pitäen ateenalaisia täysin hulluina, koska he näkivät, kuinka vähän heitä oli ja että he juoksivat niin nopeasti ilman ratsuväkeä tai jousimiehiä.

Miksi spartalaiset eivät voineet auttaa Marathonin taistelussa?Kaikki spartalaiset noudattivat tarkasti spartalaisia lakeja. Maratonin taistelun aikana spartalaisten laki määräsi, että spartalaiset eivät saisi lähettää joukkoja Ateenan avuksi ennen kuin täysikuu oli ohi. Koska spartalaiset noudattivat tätä lakia, he eivät saapuneet ajoissa taistelemaan Marathonin taisteluun.

Päihittivätkö persialaiset kreikkalaiset Maratonilla?

Hänen strategiansa voitti persialaisten voiman, ja ”Maratonin miesten” voitto vangitsi kreikkalaisten kollektiivisen mielikuvituksen. Tarina sanansaattaja Pheidippideksestä, joka juoksi 25 mailia Ateenaan välittääkseen uutisen persialaisten tappiosta, innoitti modernin maratonin luomiseen.