Yhtenäinen Venäjä

Yhdistynyt Venäjä Единая Россия
Värit Valkoinen, Sininen, Punainen (Venäjän kansallisvärit)
Seats in the Federation Council 142 / 170
Seats in the State Duma 325 / 450
Governors 58 / 85

Onko Venäjällä yhä kommunistinen puolue?

Kommunistinen puolue oli aikoinaan Neuvostoliiton ainoa puolue. Nyt Venäjän federaation kommunistinen puolue (КПРФ/KPRF) on yksi useista puolueista, mutta se on edelleen Venäjän toiseksi suurin puolue.

Onko Venäjä tasavaltainen maa?

Tasavalloilla on omat perustuslait, viralliset kielet ja kansallislaulut. Tämän vuoksi Venäjä on epäsymmetrinen liittovaltio, sillä muilla subjekteilla ei ole näitä oikeuksia. Valtuudet vaihtelevat tasavaltojen välillä ja riippuvat suurelta osin niiden taloudellisesta voimasta.

Onko Venäjä demokraattinen?

Vuoden 1993 perustuslain mukaan Venäjä on demokraattinen, federatiivinen ja tasavaltainen oikeusvaltio. Valtiovalta on jaettu lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovallan kesken.

Mikä poliittinen puolue on Ukraina?

Poliittiset puolueet parlamentissa

Parlamenttivaaleissa voitetut paikat (vuodesta 1990 lähtien, edustajainhuone tai yksikamarinen parlamentti)
Puolue 1994 2019
Ukrainan kansallismielisten kongressi 5
Ukrainan konservatiivinen tasavaltalaispuolue 2
Ukrainan tasavaltalaispuolue 8

Mitä eroa on kommunistisella ja sosialistisella?

Tärkein ero on se, että kommunismissa suurin osa omaisuudesta ja taloudellisista resursseista on valtion (eikä yksittäisten kansalaisten) omistuksessa ja valvonnassa, kun taas sosialismissa kaikki kansalaiset jakavat tasavertaisesti taloudelliset resurssit, jotka demokraattisesti valittu hallitus jakaa.

Mikä maa on sosialistinen?Marxilais-leninistiset valtiot

Valtio Valtio Puolue
Kiinan kansantasavalta 1.10.1949 Kiinan kommunistinen puolue
Kuuban tasavalta 24. helmikuuta 1976 Kuuban kommunistinen puolue
Laosin demokraattinen kansantasavalta 2. joulukuuta 1975 Laosin vallankumouksellinen kansanpuolue
Vietnamin sosialistinen tasavalta 2. syyskuuta 1945 Vietnamin kommunistinen puolue

Mikä maa on kommunistinen?

Nykyään kommunismi on virallinen hallitusmuoto vain viidessä maassa: Kiinassa, Pohjois-Koreassa, Laosissa, Kuubassa ja Vietnamissa.Onko Venäjällä sananvapaus?

Venäjän perustuslaissa säädetään sanan- ja lehdistönvapaudesta, mutta hallituksen lain soveltaminen, byrokraattinen sääntely ja poliittisesti motivoituneet rikostutkinnat ovat kuitenkin pakottaneet lehdistön harjoittamaan itsesensuuria ja rajoittamaan tiettyjen kiistanalaisten aiheiden käsittelyä.

Mikä uskonto kuuluu Venäjälle?

Venäjän ortodoksisuus
Venäjän ortodoksisuus on nykyään maan suurin uskontokunta, ja se edustaa yli puolta kaikista uskovista.

Mikä yhteiskunnallinen puolue on Venäjä?

Venäjän federaatiossa on de jure monipuoluejärjestelmä, mutta se toimii lähes de facto yksipuoluejärjestelmänä. Vuodesta 2020 lähtien kuudella puolueella on jäseniä liittovaltion parlamentissa, valtion duumassa, ja yksi puolue on hallitseva (Yhtenäinen Venäjä).

Oliko Venäjä sosialistinen valtio?Lokakuun vallankumouksen seurauksena 7. marraskuuta 1917 [O.S. 25. lokakuuta] julistettiin Venäjän neuvostotasavalta suvereeniksi valtioksi ja maailman ensimmäiseksi perustuslaillisesti sosialistiseksi valtioksi, jota ohjasi kommunistinen ideologia. Ensimmäinen perustuslaki hyväksyttiin vuonna 1918.

Kuka lähtee Putinia vastaan?

Venäjän presidentinvaalit 2018

Onko Venäjällä vapaat vaalit?

Yhtenäinen Venäjä, Yhtenäisyyden ja Isänmaa – Koko Venäjä -puolueiden liittouma, nousi suurimmaksi puolueeksi 38 prosentin kannatuksella vuonna 2003. Venäjän vaalit eivät ole olleet vapaat ja rehelliset Putinin aikana.

Onko Venäjällä ilmainen terveydenhuolto?Yleiskatsaus Venäjän terveydenhuoltojärjestelmään
Venäjän perustuslaissa on vuodesta 1996 lähtien annettu kansalaisille ja asukkaille oikeus maksuttomaan terveydenhuoltoon. Tästä huolehtii valtio liittovaltion pakollisen sairausvakuutusrahaston (jota kutsutaan myös OMI:ksi tai pakolliseksi sairausvakuutukseksi) kautta.

Onko Venäjällä ihmisoikeudet?

Neuvostoliiton seuraajavaltiona Venäjän federaatiota sitovat edelleen samat ihmisoikeussopimukset, jotka sen edeltäjä allekirjoitti ja ratifioi, kuten kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia sekä taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä oikeuksia koskevat kansainväliset yleissopimukset.Ehdokas Vladimir Putin Pavel Grudinin
Puolue Uriippumattomat Kommunistit