Maailmojen sota (1938)

Orson Welles selittää toimittajille, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa paniikkia (31. lokakuuta 1938)
Genre Radiodraama, tieteiskirjallisuus
Kesto 60 minuuttia
Kotiasema CBS Radio
Hosted by The Mercury Theatre on the Air

Mikä on yksi ero radiolähetyksen Maailmojen sota ja romaanin Maailmojen sota välillä?

Kun Orson Welles esitti kuuluisan radiolähetyksensä H. G. Wellsin Maailmojen sodasta, ainoa merkittävä muutos, jonka hän teki, oli tarinan sijoittaminen Englantiin sijasta Yhdysvaltoihin. Muuten tarina oli käytännössä suoraan kirjasta.

Mitä tapahtui 30. lokakuuta 1938?

Lokakuun 30. päivänä 1938 Orson Wellesin radionäytelmä ”Maailmojen sota” esitettiin, mikä aiheutti paniikkia monilla alueilla. Näytelmässä esitetään Marsista tulleiden ihmisten valheellinen hyökkäys Maahan, ja monet myöhään lähetykseen virittäytyneet eivät tienneet, että kyseessä oli huijaus, ja säikähtivät.

Miksi radio suljettiin ensimmäisen maailmansodan aikana?

Radio ensimmäisen maailmansodan aikana (1914-1919) Siviiliradiotoiminta keskeytettiin sodan aikana, kun valtio otti radioteollisuuden haltuunsa. Lukuisia sotilaallisia sovelluksia kehitettiin, mukaan lukien suora viestintä lentokoneiden kanssa.

Mitä Maailman sota -elokuvan radioversio teki?

Maailmojen sota (1938 radiodraama)

Mihin avaruusolennot laskeutuivat Maailmojen sodassa?Suuri osa Maailmojen sota -elokuvan tapahtumista sijoittuu Wokingiin ja sen lähiympäristöön. Marsin hyökkäysjoukkojen alkuperäinen laskeutumispaikka Horsell Common oli avoin alue lähellä Wellsin kotia.

Mitä merkittäviä tapahtumia tapahtui vuonna 1938?

Maailman tilastot  • Hitler marssi Itävaltaan; Saksan ja Itävallan poliittinen ja maantieteellinen liitto julistettiin. mellakat; 20 000-30 000 lähetettiin keskitysleireille.

Mikä on vanhin yhä käytössä oleva radioasema?

KDKA Pittsburghissa, joka useimmiten mainitaan Yhdysvaltojen ensimmäisenä radiolähetyksenä, oli aloittanut amatööriasemana 8XK vuonna 1916, mutta se joutui lopettamaan toimintansa ensimmäisen maailmansodan aikana. Se ilmestyi uudelleen 2. marraskuuta 1920 ”kaupallisena” ääni-musiikki…

Mikä maa kielsi FM-radion ensimmäisenä?

Norja
Norjasta on tullut maailman ensimmäinen maa, joka on lopettanut taajuusmodulaatioradiolähetysverkon (FM) käytön ja siirtynyt digitaaliseen yleisradiolähetykseen (DAB), joka tarjoaa laajemmat lähetysmahdollisuudet ja paremman äänenlaadun.

Oliko ensimmäisessä maailmansodassa radio?


Lainaus videolta:

Mitä eroa on Maailman sodan huipun radio- ja romaaniversioiden välillä?Miten Orson Wellesin radiolähetys Maailmojen sota eroaa H. G. Wellsin romaanista Maailmojen sota? Radioversio kerrotaan preesensissä ikään kuin tapahtumat tapahtuisivat juuri nyt, kun taas romaani kerrotaan menneessä aikamuodossa.

Onko olemassa kaksi eri Maailmojen sota -televisiosarjaa?

BBC. Maailmojen sota. Maailmojen sota. Harry Melling.

Onko Maailmojen sodasta kaksi versiota?

Vaihtoehtoiset versiot (2)
Vastauksena 3-tuntista kestoaikaa koskevaan kritiikkiin julkaistiin Director’s Cut, jossa alkuperäisestä versiosta poistettiin noin 45 minuuttia. Vielä useamman leikkauksen jälkeen on nyt saatavilla kolmas versio kansainvälisille, ei-amerikkalaisille markkinoille nimellä ”Classic War of the Worlds”.

Onko Maailmojen sota -elokuva sama kuin kirja?

No, kirja poikkeaa varsin paljon tarinan varsinaisesta kerronnasta – Cruisen lapset ja hänen ongelmallinen, epäluuloinen suhteensa heihin ovat lisäyksiä elokuvaan. Mutta nämä lisäykset toimivat. Ne lisäävät Cruisen hahmoon syvyyttä. Ajanjakson vaihtaminen ei kuitenkaan toimi niin hyvin.

Oliko Maailmojen sota tositarina?H.G. Wellsin amerikkalainen romaani Maailmojen sota julkaistiin vuonna 1898, ja se kertoi kuvitteellisen tarinan avaruusolentojen hyökkäyksestä tuntemattoman kertojan kautta. Welles muokkasi tarinan fiktiiviseksi uutislähetykseksi, jossa keskityttiin marsilaisten laskeutumiseen New Jerseyyn.

Perustuuko Maailmojen sota tositarinaan?

Konsepti. Elokuva perustuu dokumentaariseen lähestymistapaansa Orson Wellesin vuoden 1938 CBS:n radiolähetykseen War of the Worlds (Maailmojen sota), joka esitetään tosikertomuksena todellisista tapahtumista (joita ihmiset pitivät vahingossa todellisina uutisina).Orson Welles selittää toimittajille, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa paniikkia (31. lokakuuta 1938)
Genre Radiodraama, tieteisfiktio
Hosted by The Mercury Theatre on the Air
Hostings Orson Welles Frank Readick Kenny Delmar Ray Collins
Kuuluttaja Dan Seymour